• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
Gaziantep pazar günü düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü, 23 Nisan Pazar günü Gaziantep'te düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliği öncesi basın toplantısı düzenleyerek yapacakları etkinlik ile ilgili bilgi verdi.

Düzenlenen basın toplantısına Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Sorumlusu Ökkeş Korkmaz, Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü üyesi STK yöneticileri katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü Sözcüsü Mustafa Kaya, etkinlikle ilgili bilgi vererek, platform olarak her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini ve bu kapsamda 23 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Mehmet Akif Ersoy Meslek Lisesi yanındaki miting alanında 'Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)' temalı etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.

2 Nisan`da Nizip ve Alahacı köyünde düzenledikleri etkinliklerle 2017 yılı Kutlu Doğum etkinliklerine start verdiklerini hatırlatan Kaya, “23 Nisan Pazar günü Gaziantep merkez Kutlu Doğum etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. 26 Nisan`da Kilis ilimizin ve 28 Nisan`da da Karkamış ilçemizdeki etkinlik ile bu yılki çalışmalarımızı neticelendireceğiz. Nisan ayına girdiğimiz günden bugüne kadar çalışmalarımız devam etmektedir. Nisan ayının son haftasına kadar devam edecek olan salavat seferberliğimiz tüm coşkusu ve heyecanı ile devam etmektedir.” dedi.

Pazar günü düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliği hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Kaya, “Bu tarihe kadar Gaziantep ilimizde 50 bin adet el ilanı, 10 bin cam afişlerimizi esnaflarımızı ziyaret ederek asmaya başladık. Gaziantep merkezde Peygamber Sevdalıları Platformu`nun hazırlamış olduğu ‘Hira`dan yükselen nur Hz Muhammed (sav)` adlı kitabımızı halkımıza, ev ev ve esnaf esnaf gezerek hediye etmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

Platform olarak her yıl etkinliklerde bir tema belirlediklerini bu yılki etkinlikler de ise "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasının işlendiğini belirten Kaya, “2005 yılından beri düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliklerimizi her yıl bir tema belirleyerek gerçekleştiriyoruz. Bu yıl belirlenen temamız ise 'Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)' olarak gerçekleştireceğiz. Bu yılki temamızın amacı şu an yaşadığımız zaman diliminde en muhtaç olup ve zor günler geçirdiğimiz şu zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz şey adalettir. Bu ihtiyaç duyulan adaletin ve hakkın ise Hz Muhammed`i anlayarak ve O`nun çizgisinden giderek olacağı inancını taşıdığımızdan bu temayı belirledik.” şeklinde konuştu.

"Hak ve adalet rehberi olan Hz Muhammed`i tanırsak ve adaleti ile hükmedersek o zaman kardeşler olabiliriz." diyen Kaya, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Çünkü tam olarak hakkın yerine gelebilmesi için adalet terazisinin de yerinde olması gerekiyor. Bu anlamda 2005 yılından beri düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliklerindeki en büyük amacımız ise Peygamber efendimizin hayatını, ahlakını, hak ve adaletini insanlara hatırlatmak, anlatmaktır. Çünkü insanlığın içinde bulundu bu çıkmazlıktan ancak kendi peygamberini tanıyarak çıkacağına inanıyoruz.  Muhammedsiz tüm çırpınmalar ve projeler karşılıksız kalacaktır. Ancak hak ve adalet rehberi olan Hz Muhammed`i tanırsak ve adaleti ile hükmedersek o zaman kardeşler olabiliriz.”

Gaziantep'te hafta sonu düzenleyecekleri "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" etkinliği için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, kentin en işlek noktalarına pankart ve afişler astıklarını belirten Kaya, “Pazar günü düzenleyeceğimiz etkinlik için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Tüm Gaziantep halkını 23 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Mehmet Akif Ersoy Meslek Lisesi yanındaki miting alanında düzenleyeceğimiz etkinliğimize davet ediyoruz.”diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda basın temsilcilerine, “Hira`dan Yükselen Nur” adlı kitap hediye edildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir