• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Mükerrem Tüfekçioğlu Kız İmam Hatip Ortaokulunun öğrencileri Kutlu Doğum haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim müdür yardımcıları Mahmut Akan ile Selahattin Gönenç, şube müdürleri Abdürrahim Omuk, Mehmet Ali İyibaş, Hıdır Pektaş, Hasan Berhuni, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik okulun müdür yardımcısı Fatih Akman`ın konuşmasıyla devam etti.

Hz. Muhammed'in bazı sıfatlarından bahseden Akman, "Hz. Peygamber'in Mekke'de parmakla gösterilmesine sebep el-Emîn oluşuydu. Bu noktada Müslüman'ın güvenen ve güvenilirler olma hassasiyetini bize kazandıran ve sonra da Medine'de 'Bizi aldatan bizden değildir.' desturunu ortaya koyan ölçüt budur. Hicret esnasında bile Allah Resulü öyle bir hassasiyet ortaya koyuyor ki kendisini öldürmeye gelenlerin emanetini zayi etmiyor." dedi.  

Konuşmanın ardında öğrenciler koro halinde ilahiler seslendirdiler. Öğrencilerin Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerini seslendirmesinin ardından şiirler okundu.

Program, "Başörtümle Gurur Duyuyorum" projesi kapsamında örtünen 42 öğrenciye ve düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi. (M. Salih Keskin-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir