• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
Şengali: Irak Kürdistanı`nda bir milyon 300 bin mülteci var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı başkenti Erbil'de düzenlenen konferansta konuşan Irak Kürdistanı İçişleri Bakanı Kerim Şengali, bir milyon 300 bin kişinin ülkelerine göç ettiğini söyledi.

Erbil'de Kürdistan Üniversitesi, ABD merkezli Jorge Town Üniversitesi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından “Göç ve Göçmenler” adıyla ortak bir konferans düzenledi.

Konferansta konuşan Şengali,  bir milyon 300 bin Iraklı sığınmacının Kürdistan`da kaldığını, bunlardan bazılarının kendi bölgelerine döndüğünü bazılarının da ülke dışına çıktığını söyledi.

Şengali, "Sığınmacılar için uzun süreli çözüm onların kendi bölgelerine dönmesidir. Biz onların Kürdistan`da kalmasını veya Irak dışında başka bir ülkeye gitmelerini desteklemiyoruz. Biz onların kendi istekleri ile bölgelerine dönmelerini destekliyoruz." dedi.

Şengali Bağdat yönetiminin sığınmacı sorununa yaklaşımına yönelik de eleştirilerde bulundu. Şengali, “Bağdat, sığınmacılar konusunda Kürdistan`a gerekli desteği vermemiştir. Bağdat, sığınmacılar konusunda sorumluca davranmalı." diye belirtti.

Bağdat ve BM yetkilileriyle birlikte IŞİD'in kontrolünden çıkarılan Irak Kürdistanı'ndaki bazı yerleşim yerlerinde inşa çalışmaları için çaba gösterdiklerin aktaran Şengali, bu konuda hiçbir adımın atılmadığını belirtti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir