• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Şanlıurfalılar referandumun ardından beklentilerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ni getiren anayasa değişikliği için 16 Nisan'da sandık başına giderek oy kullanan Şanlıurfa halkı, referandum sonuçlarını ve bundan sonraki süreçte beklentilerini İLKHA`ya değerlendirdi.

Referandum sonuçlarının yeni süreçte barış ve huzura vesile olmasını dileyen Yakup Akşahin, "Özelikle Ortadoğu`da olan olaylarda bayağı bir sıkıntılar yaşadık. Ülkemizde özelikle Güneydoğu`da yaşanan olaylarda sıkıntılar yaşamıştık. İnşallah bu olayların durması, savaşın yerine barışın gelmesiyle ülkeye ve millete hayırlı uğurlu olsun. Bu anayasada her şeyden önce ülkemize huzur gelmesini istiyoruz." diye konuştu.

Referandumdan çıkan sonuçtan memnun olduğunu belirten Ahmet Çiftçi, FETÖ gibi örgütlerin Türkiye`yi Suriye gibi yapmaya çalıştıklarını ama çıkan sonucun buna engel olduğunu savundu.

Şu anda Türkiye`nin en büyük sorunlarının başında işsizlik geldiğini ifade ede İbrahim Kurt, yeni süreçte iş imkânı beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, halkına sadık bir insan olduğu için 14 yıldır halk tarafından seçildiğini belirten Müslüm Parmaksız, bu konuda da ona güvendiklerini söyledi.

Referandumda daha iyi bir sonuç beklediğini ifade eden Mustafa Acar, "Referandum sonucunu iyi buldum çünkü sonucun daha yüksek bekliyordum. Referandum sonucunda bu anlaşılıyor ki millet daha ayıkmamıştır. Çünkü en az yüzde yetmiş ya da yetmiş beş almamız lazımdı. Yine de milletimize hayırlı uğurlu olsun. " şeklinde konuştu.

"Daha iyi bir sonuç alınabilirdi" diyen Hayati Oğuz, şöyle konuştu: "Buruk da olsa sevinçliyiz. Memleketimiz için hayırlı olduğuna inanıyoruz. Yeni anayasa son 200 yıldır bizi dışa bağımlılıktan kurtaracaktır. İstikrarsızlığı engelleyecektir. Artık koalisyon hükümetleri bitmiştir. Güçlü bir hükümet gelecektir. Kavga dönemi sona ermiştir. Dışa karşı güçleneceğiz. Bu iş hayırlara vesile olacaktır."

Hem 'evet' diyenlerin hem de 'hayır' diyenlerin kardeş olduğunu belirten Mahmut Karagöz, bu sonucun Türkiye`nin önündeki başta Avrupa olmak üzere birçok engeli kaldıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine güvendikleri için referandumda 'evet' oyu verdiklerini söyleyen Ahmet İnal, Erdoğan'dan sonraki süreçte kendilerini nelerin beklediğini bilmediklerini, onun yerine gelen kişinin Türkiye'yi iyi yönetemeyebileceği endişesini taşıdığını dile getirdi.

Yeni anayasadan umutlu olmadığını belirten Ferdi Ceylan, "Referandum çok karmaşık bir durum içinde gerçekleşti. Çünkü özellikle Doğu`da savaş içinde gerçekleşti. Bu referandum daha uygun ve güzel bir ortamda gerçekleşebilirdi. Eğer referandum daha güzel bir ortamda gerçekleşseydi sonuçlar daha değişebilirdi. Ben anayasaya pek bakmadım ve yeni oluşan anayasadan pek umutlu değilim." ifadelerini kullandı.


Yapılan referandum hiç adil bir referandum olmadığı için evet oranının yüksek çıktığını belirten söyleyen Mazlum Ceylan ise evet diyenlerin devletin tüm imkânlarını savundu. (Hüseyin Yetmiş, Ramazan Casuk, Osman Gülebak- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir