• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
İzmirli Umreciler Dua ve Tekbirlerle Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Bucalı Umreciler biran evvel nefislerini manevi çekim atmosferinde eritmek için İzmir Adnan Menderes Havalimanına koştu. Yakınlarının da uğurlama için akın ettiği Adnan Menderes Havalimanında adeta izdiham yaşandı.
 
Havalimanında umrecilere ve yakınlarına hitaben bir konuşma yapan Kafile Başkanı Buca İlçe Müftüsü Adem Gülmek, "Umrenin, kişinin hayatını gözden geçirerek, manevi olarak ruhunda yenilenme gerçekleştirebilmesi, hayat muhasebesi içinde Rabbiyle buluşması ve O`na teslimiyetini yenilemesi bağlamında önemli bir İbadet yolculuğu" olduğunu söyledi.
 
Adem Gülmek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zira Umrede giyilen ihram; dünyevi ayrıcalıklardan soyunarak bütün insanlarla eşitlenme ve günahları terk etme niyetinin sembolü olduğu gibi; telbiye de, (Lebbeyk…) bu kararını kâinata haykırarak seslendirmesi, "Buyur Allahım! Sana geldim, bu güne kadar yaptığım hatalardan pişmanım, bundan böyle Senin koyduğun ölçü ve kurallara uygun davranacağıma söz veriyorum" anlamı taşımaktadır. Her noktası Resulullah`ın (SAV) ve Sahabe-i Kiramın hatıraları ve izleriyle dolu bir coğrafyayı görmek, onların hatıralarıyla bütünleşerek, Hz. Peygamberin getirdiği evrensel ilkeleri benimseme ve insanı insan yapan değerlerin şuuruna varmış olmanın mutluluğunu yaşamaktan daha güzel ne olabilir. İşte bu mutluluğu yaşamak ve Resulullah`ın manevi ikliminden daha fazla nasiplenmek üzere yola çıkıyoruz. Allah yolculuğumuzu hayırlı eylesin" dedi.
 
Yapılan duanın ardından umreciler tekbirlerle uğurlandı.
(Yunus Şani - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir