• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Van`da `online belediyecilik` dönemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda "e-belediye" ile interaktif belediyecilik dönemi başladı.

Vatandaşların belediyeye uğramadan her türlü borç sorgulamaları ve ödemeleri yapabileceği e-hizmet platformu kolay ara yüzüyle bütün işlemleri birkaç dakika içinde yapma imkânı verecek.

Ayrıca, 7 gün 24 saat interaktif hizmet platformu sayesinde öneri, şikâyet ve talepler belediyenin ilgili birimlerine anında iletilip, takip işlemleri izlenebilecek.

Hizmet almak için saatlerini harcamak zorunda kalan Vanlılar, birçok belediye hizmetine internetin olduğu her ortam ve platformda ulaşabilecek.

Zaman ve emek kaybını azaltarak, vatandaşın yüzünü güldürecek bu uygulamayla belediye birimlerinin de iş yükü azalacak. www.van.bel.tr adresinden "E-Van" bölümüne tıklanarak belediyeyle ilgili her türlü bilgi, haber, kayıt, sorgulama, duyuru ve ödeme işlemleri yapılabilecek.

E-belediyenin getireceği kolaylıklar ise şunlar:

"Van halkına sunulacak hizmetler geleneksel kamu yönetimi anlayışı olan mesai saatlerinin dışına çıkarılarak 7 gün 24 saat haline getirilecek. Bürokratik evrak yoğunluğu azaltılacak. Vatandaşların bazı bilgileri elektronik ortamda alabilme özgürlüğü dolayısıyla çalışanların yoğunluğunun azalması sağlanacak. Hem çalışanlar hem de vatandaşlar açısından yapılacak işlemler bazında zaman tasarrufu sağlanacak. Belediye-vatandaş ilişkilerinin güçlendirilmesi sağlanacak. İş yoğunluğu azaltılacak ve iş süreçlerinin daha düzenli hale gelmesiyle çalışan ve vatandaş memnuniyeti sağlanacak. Kent verilerine ilişkin bilgilerin daha rahat toplanabilmesi sağlanacak." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir