• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Hasankeyf Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle bir program düzenlendi.

Belediye bahçesinde düzenlenen programa, Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, İlçe Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Mehmet Halil Çiçek, Hasankeyf İlçe Müftü Vekili Hasan Dursun, Gercüş ve Kozluk İlçe Müftüleri ile ilçedeki kurum müdürleri ve halk katıldı.

Programda, etkinliğe katılan tüm misafirlere kitap ve gül hediye edildi. Etkinlik, Merkez Kızlar Cami İmam-Hatibi Adnan Can'ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftü Vekili Hasan Dursun, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Dursun, hiçbir ırkın bir ırka üstünlüğünün olmadığını, üstünlüğün takvada olduğunu söyledi. Dursun, "İslam'ın ve Kur`an-ı Kerim'in bütün güzelliklerini, Hz. Muhammed (sav)'in şahsında toplamıştır. Eğer biz o şahsı tam olarak anlayabilirsek, O'nun kişiliğini, mesajını tam olarak algılayabilirsek esas huzuru, dünya ve ahiret güzelliğini o zaman yaşamış oluruz." dedi.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen  Prof. Dr Mehmet Halil Çiçek, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kutlu doğum etkinliği, ilahi ve şiir dinletisi eşliğinde devam etti.

Veda Hutbesini ezberleyerek dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kaymakam Faruk Bülent Baygüven tarafından verilmesiyle program son buldu. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir