• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
"İslam bize kardeşliği ve adaleti öğretmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya Koordinatörlüğü tarafından Kale ilçesine bağlı Kıyıcak köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kıyıcak Camii'nin önünde başlayan etkinlik, yoğun yağış nedeniyle cami içerisinde devam etti.

Hafız Mehmet Taş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, ses sanatçıları tarafından mevlidi şerif, ilahi ve ezgilerin okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Erkan Dönmez, Müslümanlar açısından kardeşliğin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Dönmez, "'Kendiniz için istediğinizi kardeşiniz için de istemedikçe gerçek manada iman etmiş olmazsınız.' hadisi şerifi bize iman etmenin kardeşlikten geçtiğini belirtiyor. İslam'da en önemli müesseselerden biri kardeşlik müessesesinin kurulmasıdır. Allah Resulünün bize emanet olarak bırakmış olduğu bu yolda kardeşlik müessesesinin kurulmasıdır. Medine'ye hicret ettikten sonra yaptığı ilk işlerden biri de Müslümanları kardeş yapmasıdır. İlk defa hür olanlar ile köleleri kardeş yaptı, Müslümanları birbirine bağladı." dedi.

Müslümanların birbirleriyle kardeş olmaları gerektiğini vurgulayan Dönmez, "Bizim de birbirimize bağlanmamız için kardeş olmamız lazımdır. Cahiliye döneminin kadınlara değer vermediğini, kadınların toplumda dışlandığını hepimiz biliyoruz. Ancak Allah Resulünün getirdiği değerler kadını yüceltti. Hala, teyze, eş, bacı yaptı. Kadınları da birbirlerine kardeş yaptı. Kadınlar toplumun yarısıdır. Diğer yarısı da toplumu eğitendir. İşte bu yüzden İslam'ın bize getirisi sadece namaz, oruç, hac, zekât olmamıştır. Bize kardeşliği, barışı ve adaleti öğretmiştir." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği seslendirilen ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir