• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...

TBMM - Özel sektörün kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçlara taksitle ödeme imkanı sağlanması, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşan sosyal ve ekonomik hasarlar nedeniyle vatandaşların ödeyemedikleri vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu

Maliye ile Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları yeniden yapılandırılıyor.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarı, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamına giren alacak türleri ve alacaklı idareler esas alınarak, bu idarelerin 31 Mart 2017 tarihine kadar olan kesinleşmiş alacaklarını yapılandırıyor.

Daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yararlanan ve ve taksit ödemeleri devam eden borçluların, yapılandırılan borçları kapsam dışında tutuluyor.

Tasarıyla, 31 Mart 2017 tarihi dikkate alınarak, belirlenen ve vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta pirimleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alınıyor.

Ayrıca, Amme Alacaklarının Tahsil Usulu Hakkında Kanun kapsamında takip ve tahsil edilen bazı alacaklar ile belediyelerin su, atık su ve katı atık gibi alacakları da kapsama dahil ediliyor.