• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
`Parklar Yaşanabilir Alanlar Olmaktan Çıkmak Üzere!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Batman`daki parklar ve yeşil alanlar ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
Batman halkının özlem duyduğu park ve yeşil alanlar için yıllardır mücadele verdiklerini, bu çalışmaları gönüllülük temelinde yaptıkları belirtilen açıklamada, onlarca okulda çevre bilincinin gelişmesi için çevre konferansları vererek ve sürekli halkın hizmetinde olan bir sivil toplum örgütü oldukları kaydedildi.
 
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak yeşil alanların birilerine peşkeş çekilmemesi için yıllardır hiçbir tehditten çekinmediklerini ve duyarlılıklarının halkın sağlığı ve daha güzel bir çevrede yaşaması için olduğu dile getirilen açıklamada, "Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu olarak, son yıllarda kentimize yeni parkların kazandırılmasından mutluluk duyduğumuzu özellikle belirtmek isteriz. Ne yazık ki başta Yaşar Kemal Kent Ormanı ve Esentepe olmak üzere bazı parklar güvenlik tedbirlerinin alınmaması nedeniyle yaşanabilir alanlar olmaktan çıkmaya yüz tutmuştur. Halkımızın huzur bulması için büyük özveri, bin bir emek ve masrafla oluşturulan alanların bir kısmı `huzursuzluk mekânları` olmaya başlamıştır" ifadelerini kullanıldı.
 
"Belediye Yetkililerini Göreve Çağırıyoruz"
Geceleri içki içme alanları haline getirilen Yaşar Kemal Kent Ormanı ile Esentepe başta olmak üzere dikkat çektikleri halkın dinlenme yerleri, güvenlik tedbirlerinin alınmaması nedeniyle suç merkezleri haline geldiği vurgulanan açıklamada, "Vatandaşlar, tinerciler ve esrar içicilerinin cirit attığı güzelim mekânlara gitmekten korkar hale gelmiştir. Ayrıca tespitlerimize göre bütün parklara zararlar verilmekte, oturma bankları, ağaçlar ve aydınlatma direkleri kırılmaktadır. Bütün bunları kabul edilemez buluyoruz" denildi.
Parkların korunmasından birinci derecede sorumlu olan Belediye yetkililerinin göreve çağıran açıklamada, "Belediye yetkililerinin, bazı parkların korunması için Valiliğin özel güvenliğe onay vermedikleri yolundaki mazeretlerini parkların korunmasız ve sahipsiz bırakılması için gerekçe saymıyoruz. Valilik onay vermiyorsa, bunun nedenlerini kamuoyu ile paylaşmalı ve destek istemelidirler" şeklinde tepki gösterildi.
 
Parkları Mobese Kamera Sistemine Kavuşturulsun
Halka açık dinlenme parklarının Batman Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı güvenlik birimlerinin yanı sıra gerekirse zabıtalarla koruma altına alınması ve temizliği için elemanlar görevlendirilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Valilik, Belediye ve Emniyet birimleri halkın huzuru için işbirliği yapmalıdır. Bu kapsamda ivedilikle halkın huzuru için caydırıcı tedbir olarak Yaşar Kemal, Esentepe ve Kine Em Parkları mobese kamera sistemine kavuşturulmalıdır. Toplumsal olayları izlemek için kentte değişik yerlerde mobese kamera sistemi kuranların parklar için aynı duyarlılığı göstermemeleri, halkın yüzde 60-70`inin oyunu alan yerel yönetimin parkları koruyamaması bizler açısından düşündürücüdür" ifadelerine yer verildi.
 
Halkı yeşil alanlarına sahip çıkmaya ve korumaya davet eden Batman Çevre Gönüllüleri Derneği son olarak, "Parklarımızın yaşanabilir alanlar olmaktan çıkmasına seyirci kalmayacağız. İlgili kurumları sorumluluk almaya davet ederken, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerimiz ile basınımızı da duyarlılığa çağırıyoruz" şeklinde çağrıda bulundu.
(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir