• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Gelir Testi İçin 29 Şubat Son Gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bingöl İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu yaptığı yazılı açıklamada, 01 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası kapsamında sosyal güvencesi olmayan vatandaşların gelir testini yaptırmaları gerektiğini belirterek, Gelir Testi yapmayanların SGK tarafından, asgari ücretin iki katından fazla geliri olduğu varsayılarak, aylık 213,00 TL genel sağlık sigortası primi tahakkuk edileceğini ifade etti.
 
GELİR TESTİ İÇİN 29 ŞUBAT SON GÜN
31.12.2011 tarih itibari ile Bingöl`de Sosyal güvencesi olmayıp kendilerine gelir testine
müracaat yazısı tebliğ edilen vatandaşların ve Ocak ayı sonu itibari ile vize tarihleri sona
eren vatandaşların için gelir testine son müracaat tarihinin 29 Şubat 2012 olduğunu söyleyen Mehteroğlu, "Bu kapsamda olan vatandaşlarımızın 29 Şubat tarihine kadar gelir testi için Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.
 
YEŞİL KART VİZESİ DOLMA YANLAR ACELE ETMESİN
Vize süresi dolmayan yeşilkart sahiplerinin vize tarihlerine kadar gelir testine müracaat etmeyeceklerini ifade eden Mehteroğlu, "Vize süresinin bitiminden itibaren 1 (bir) ay içerisinde gelir testlerini yaptırmaları gerekmektedir. Yine Yeşilkart verilmek suretiyle sağlık yardımlarından faydalanan 2022 sayılı kapsamındaki vatandaşlarımız ile Geçici köy korucuları ile aylık alanlar, gelir testi için müracaat etmeyeceklerdir" diye konuştu.
 
KISMİ SÜRELİ (PART - TİME) ÇALIŞANLARIN DİKKATİNE
Açıklamasında kısmi zamanlı çalışanlara da uyarılarda bulunan Mehteroğlu, "01 Ocak 2012 tarihinden itibaren 4857 sayılı Kanunun 13 ve 14 üncü maddelerine göre kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışanların eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamaları koşulu ile sağlık yardımlarından faydalanacaklardır. Bu nedenle 30 günden az çalışanların gelir testine müracaat ederek tespit edilecek gelir durumuna göre eksik günler için genel sağlık
sigortası primini ödeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.
 
İTİRAZ SÜRESİ 15 GÜN
Mehteroğlu, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından bildirilen gelir tespiti
sonucunda SGK tarafından tescil işlemi ve ödeyecekleri prim tutarı tebliğ edilenler, gelir testi
sonucuna karşı tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde gelir tespit işlemini yapan vakfa yazılı
olarak itiraz edebilirler" şeklinde konuştu.
(Ali Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir