• DOLAR 32.587
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2429.02
  • ...
"İnandığı gibi yaşamayanlar yaşadığı gibi inanmaya başlarlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçe Müftülüğü ve Uludağ Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Uludağ Üniversitesi Kampüs Camii bahçesinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mehter takımının gösterimiyle devam etti. Daha sonra ilahiler okundu.

Etkinlikte açılış konuşmasını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yaptı. Ulcay, toplum içerisindeki güvenin yeniden tesis edebilmesi için insanların değerler ve inançları ile yeniden tanışması ve barışması gerektiğini söyledi.

"Babasına bile güvenmeyen bir toplumda insanlar birbirine güvenebilir mi?"

Ulcay, "Kendi toplumumuzda güven duygusunu iyi incelememiz gerekiyor. 'Güven' endeksi açısından ülkemizi ele aldığımızda maalesef geri sıralarda kalıyoruz. 79 ülkenin yer aldığı sıralamada geride olduğumuzu görüyoruz. Bu da bizim inandığımız şeyleri yaşayamadığımızı gösteriyor. Bizim toplumumuzda 'babana bile güvenme' diye bir laf vardır. Böyle bir sözün toplumumuzda yaygınlaşması maalesef çok acıdır. Babasına bile güvenmeyen bir toplumda insanlar birbirine güvenebilir mi? Toplum içerisindeki güveni yeniden tesis edebilmek için insanlarımızın değerleri ve inancı ile yeniden tanışması ve barışması gerekiyor. Bu inancın toplum içerisinde yeniden tesis edilmesi gerekiyor. İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadığı gibi inanmaya başlarlar." İfadelerini kullandı.

"Kur'an ve sünneti merkeze alan bir hayat sürmek zorundayız"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise yaptığı konuşmasında Kutlu Doğum etkinliklerinin Hz. Peygamber'e duyulan sevgi ve muhabbetin artmasına vesile olduğunu söyledi.

'Güven' duygusunun topluma yansıtılması için herkesin sorumluluk hissetmesi gerektiğine vurgu yapan Köse, "Bugün insanlık bütün bu emanetlere sahip çıkmadığı için maalesef küresel ölçekte bir 'güven' bunalımı yaşanmaktadır. Her geçen gün bu bunalımın arttığına şahit oluyoruz. Peygamber Efendimiz (sav) tarafından tarif edilen gerçek müminlerin nasıl olması gerektiğini iyi çözümlemek ve kendi hayatımızda da bunun en güzel örneklerini vermek zorundayız. Güven duyulan bir birey olabilmek için de bizlere emanet edilen Kur'an-ı Kerim ve sünnetleri merkeze alarak hayatlarımızı bu doğrultuda devam ettirmeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir