• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Müslümanlar arasındaki parola `selamdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

Açık alanda düzenlenen programa, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, AK PARTİ İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı

Ercan Arslan`ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilçe müftüsü Şemsettin Şimşek`in selamlama konuşması ile devam etti.

Şimşek, bu yıl diyanet tarafından belirlenen temanın ‘HZ Peygamber ve güven toplumu` olduğunu belirterek, güven toplumunun ancak Hz Muhammed`i anlamak ile olabileceğini belirtti.

Program, ilahi sanatçısı Bilal Güler ve Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Daha sonra söz alan Kayapınar müftüsü Sırrı Şık, selam vermenin önemine değindi.

Şık, "Bizler müminler olarak, Müslümanlar olarak aramızdaki bir parolaya göre hareket edecek olursak, aramızdaki parola ‘Esselamü aleyküm ve rahmetulah`dır, yani selamdır. Dolayısıyla biz selamı duyduğumuz an kendimizi güvende hissederiz, zira selamı verenin mümin olduğunu anlarız. Peygamber (sas) de buyurmuştur ki, ‘Müslüman o kimsedir ki, ne eli ne de dili başkasına zarar vermez`. İşte değerli kardeşlerim bu hali ile bizler birbirimize dayanışma içinde güven vermediğimiz müddetçe istediğimiz kadar dilimizde ‘La İlahe İllallah Muhammedün Resullullah` desek bile Allah katında imanın, eman verme anlamı ile müminin anlamını taşımız olmayız.“ ifadelerini kullandı.

Program, Hacı Su`nun yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir