• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Bakan Soylu: Düşen helikopterin düşme nedenini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 kişinin hayatını kaybettiği Tunceli'de düşen askeri helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı. 12 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Soylu, helikopterin hava koşulları sebebiyle düştüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında şunları söyledi;

"KALKTIKTAN SONRA İRTİBAT KESİLDİ"
"Helikopterimiz 12 kişilik, yolcu ve mürettebatla birlikte saat 11.35 itibariyle Tunceli Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Önce gerekli personelleri aldı ve Tunceli Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra kendisiyle irtibatlar kesildi.

Sinyal kesildikten sonra bize intikal eden haberin hemen akabinde, Tunceli Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Karakuvvetleri Komutanlığı'na bağlı timlerce ulaşılmaya çalışıldı."

"2500 METRE YÜKSEKLİKTE DÜŞTÜ"

"Sarıgül köyü etrafında olduğu tespit edildi, 2500 metre yükseklikte.O yüksekliğe, hava koşulları nedeniyle helikopterle gidilemedi.Birkaç saat süren tırmanma sonucunda, 4 timimiz birlikte uçağın enkazına 16:34 sıralarında ulaştılar. Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. Ve maalesef 12 evladımız, Hakk'ın rahmetine kavuştu, şehit oldu. Milletimizin başı sağolsun. Oradaki hava şartları çok zor durumda. Helikopterle inebilme imkanı da yok. Oradan intikalleri konusunda değerlendirmeler yapılıyor, en kısa süre içinde şehitlerimizi oradan alıp Tunceli'ye intikal ettireceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir