• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
E-devlet nedir? E-devlet kapısı ne işe yarar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de yaşamın her alanında önemli bir popülarite kazanan internet teknolojilerinin kamu alanında da etkin bir şekilde kullanımını sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının internet hizmetleri tek bir portal içerisinde bir araya getiriliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye`sinde elektronik ortam üzerinde yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan dijital hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getiren sanla devlet portalı e-devlet Kapısı vatandaşlarında yoğun şekilde ilgi görüyor.

Son yıllarda hızla gelişmekte olan ileri nesil akıllı mobil cihaz teknolojileri ile birlikte vatandaşların yaşamlarının her alanında internet etkilerinin kendisini son derece etki ve yoğun bir şekilde göstermeye başlaması ile birlikte vatandaşların interneti kullanma oranlarında da ciddi artışlar son dönemlerde oldukça önemli düzeylerde yaşanıyor.

Özellikle de insanlar günümüz modern akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayarak, çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde internetin hızlı ve kolay işlem fırsatlarını yaşamının her alanında değerlendirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl teknolojisinin internet aracılığı ile insanlara sunmakta olduğu hızlı ve pratik işlem olanaklarının kamu işlemleri alanında da yararlanılabilmesi amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet hizmetleri sunulmaya başlandı.

Türkiye`de kamu hizmetlerinin sanal ortam üzerinden vatandaşlara ulaştırılabilmesi amacı ile de e-Devlet Kapısı portalı faaliyet gösteriyor. Başbakanlık yetkilendirmesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen ve 2006 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet vermekte olan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı, vatandaşların internet üzerindeki kamu hizmet uygulamalarına daha kolay ve daha güvenli şekilde ulaşabilmesini sağlıyor. Günümüzde elektronik platform üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde vatandaşların resmi olarak tüm vatandaşlık bilgileri ve aynı zamanda da kamu kurumlarının dijital kamu hizmet uygulamaları yer alıyor. Bu sebep ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye`sinde internet üzerinden daha güvenli kamu işlem imkanı ve kişisel bilgilerin güvenirliliğinin sağlanabilmesi amacı ile e-Devlet Kapısı üzerinde vatandaşların öncelikli olarak kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Bu çerçevede de vatandaşlar internet üzerinde yer alan e-Devlet Kapısının ‘sisteme giriş` penceresi içerisinde kendisine sunulmuş olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş`, ‘mobil imza ile giriş`, ‘e-imza ile giriş`, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş` ve ‘internet bankacılığı ile giriş` gibi 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapabiliyor. Kimlik doğrulaması yapılabilen e-Devlet Kapısı üzerinden günümüzde 281 farklı kamu kurum ve kuruluşunun, bakanlığın ve belediyenin 1700 civarındaki kamu hizmetinden yararlanılarak 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirilebiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri