• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Eyüp Belediyesi `Elektronik İmza``ya Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eyüp Belediyesi personeline Meclis Salonu’nda “Elektronik İmza” uygulamalarıyla ilgili eğitim verildi. Belediyedeki müdürler ve çalışanların katıldığı eğitimde, “Elektronik İmza”nın kullanım metodları, sistemin avantajları ve getirdiği kolaylıklar anlatıldı.
Eğitim toplantısında bilgi veren Arşivist & Dizayn Bilgi Teknolojileri Müdürü Köksal Aci konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kamusal alanlarda ve belediyelerde günümüzde bürokrasi bir hayli azalsa da hala bazı eksiklikler vardır. Artık belediyelerde ıslak imza yerine dijital imza ve süreç yönetim sistemi ile işlemler çok hızlı bir şekilde yürütülüyor. Ayrıca belediye bünyesindeki birimlerde performans raporlarının değerlendirilmesi ile tüm personelin daha doğru, daha hızlı ve daha verimli bir şekilde çalışması sağlanıyor. Dolayısıyla bu teknolojilerin kullanılması bazen aylar süren bir hizmetin artık gün hatta birkaç saat içinde verilebilmesi şekline dönüşmüştür.”

Elektronik imzanın, işgücü ve kırtasiye malzemelerinin tasarrufundaki önemine de dikkat çeken Köksal Aci, “Bilgi - belgeye hızlı ve kolay ulaşım ile içerik bilgilerinin güvenliği çok önemli. Bu sistemle yetkisiz kullanıcılar hiçbir şekilde belgelere erişemez, yetkili kullanıcılar da yalnızca yetki seviyeleri çerçevesinde içeriğe ulaşabilir” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir