• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak`ta Kutlu Doğum etkinlik takvimi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası genel talimatı yayımlanmasının ardından Şırnak Müftülüğünce hafta boyunca düzenleyecekleri etkinlikler ile ilgili bilgi verildi.

Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik tarafından Müftülükte yapılan bilgilendirme toplantısına basın mensupları katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen yazı doğrultusunda ilçe müftülükleriyle görüşülerek yapılması planlanan faaliyetleri kararlaştırdıklarını belirten Tolan, takvimin dar olması sebebiyle 6 gün içinde kent merkezi ve ilçelerde çeşitli programların düzenleneceğini söyledi.

1989'dan itibaren Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını ifade eden Tolan şunları kaydetti:

"Kutlu Doğum Haftası demek Resululah (sav) doğduğu günü anmak demektir. Malum iki takvim var biri Miladi Takvim biri de Hicri Takvim. Resulullah(sav) doğumu Hicri Takvimi itibariyle 12 Rebiülevvel'dir. Biz ilimizde salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günlerini planladık. İlçelerimizde hem bayanlara hem de erkeklere yönelik çalışmalarımız olacak büyük köylerde ve beldelerimizde de olacak. Programlarda genellikle 'Hz Peygamber ve Güven Toplumu' temalı bir konuşma, mevlit ve ilahiler olacak, sadece monoton bir sohbet şeklinde değil özellikle mevlit ve ilahilerle programlarımızı destekleyeceğiz."

Tolan, Diyanet İşleri Bakanlığınca her yıl farklı bir tema oluşturulduğunu toplumun ihtiyacına göre belirlediğini söyleyerek, toplumun her zamandan çok güvene ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir