• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 21 Şubat 2012 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: ÖMSS Başvuruları Başladı
Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için başvurular bugün başladı.
 
İl Aile Ve Sosyal Politikalar Vekili Mahmut Buyankara, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Nisan 2012 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı`nın başvurularının 20 Şubat-2 Mart 2012 tarihleri arasında 81 ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri`ne yapılacağını söyledi.
 
Buyankara, "29 Nisan 2011 Pazar günü saat 10.00`da 81 il merkezinde yapılacak olan sınava engelliler kendi bulundukları illerde başvuru yapacak ve sınava gireceklerdir" dedi.
 
Bingöl Olay Gazetesi: Kobi`ler İçin Yöneticilik Sertifika Programı Düzenlenecek
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğinde Malatya ve Elazığ`da Kurumsal KOBİ Yöneticiliği Sertifika Programı düzenlenecek.
 
Fırat Kalkınma Ajansı`ndan yapılan açıklamada, 5 Mart-3 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimler için başvuruların 27 Şubat-2 Mart 2012 tarihleri arasında Fırat Kalkınma Ajansı Ana Hizmet Binası ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli Yatırım Destek Ofisleri`ne yapılabileceği belirtildi. 15 gün sürecek eğitimlerin ücretsiz olarak 13.30- 8.30 saatleri arasında verileceği ve eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verileceği kaydedildi.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: "Ailelerin Sesini Duyan Olmadı"
Uludere`de katledilen 34 sivil vatandaşı unutmamak için kurulan `Roboskiye Adalet Platformu` dün saat 11.00`da Adliye PTT şubesi önünde açıklama yaparak,
 
34 kişiden biri olan Sedat Encü`nün hikayesini yer aldığı mektupları, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı`na gönderdi.
 
MAZLUMDER, İHD, ESHİD ve Başkent Kadın Platformu`nun destek verdiği `Roboskiye Adalet Platformu` adına Bingöl`de basın açıklaması yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları tarafından yağdırılan bombalarla 34 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, medyanın 12 saat boyunca olayı görmezden geldiğini ifade etti.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Baluken de Açlık Grevine Katıldı
Taleplerin çok açık ve net olduğuna dikkat çeken Baluken: "Bugün, milletvekilleri, belediye başkanları, yazarlar, gazeteciler, insan hakları savunucuları, demokratik kitle örgütleri temsilcileri, avukatlar, sendikacılar, kadınlar ve öğrenciler AKP Hükümeti tarafından yürütülen siyasi soykırım operasyonları sonucu cezaevindeler" dedi.
 
Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken`in de bulunduğu BDP/Blok milletvekilleri tutuklu bulunan arkadaşlarına destek olmak amacıyla açlık grevi başlattılar.

 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: Nefes Kesen Kurtarma
Yolu kardan dolayı kapanan bir köydeki çocuk arama kurtarma ekiplerince 6 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından kar motoru ile hastaneye ulaştırıldı.
(Ali Yıldırım - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir