• DOLAR 32.532
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2483.801
  • ...
Mardin`de `Kitap Okuma` yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Hedefe Doğru 4 Başlık 7 Adım” projesi kapsamında ‘Liseler Arası Kitap Okuma` yarışması düzenledi. Mardin merkez ve ilçelerinde düzenlenen yarışmanın il finali de yapıldı.

Yarışma finaline Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı`nın yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü Orta Öğretim Şube Müdürü Hüseyin Akdağ ve öğretmenler de katıldılar.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binasında gerçekleşen yarışmada öğrenciler okudukları kitaplardan teste tabi tutuldu. Sorulara en çok doğruyu cevap veren öğrenciler, dereceye girmeye hak kazandı.

Yarışmada Kızıltepe İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Abdulkadir Gülsever birinci, Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Yasemin Turan ikinci ve Artuklu Mardin Fen Lisesi Öğrencisi Elif Boğa üçüncü oldu. Yarışma sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Projeler ile başarı kaydettiklerini anlatan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz kahramanları unutturmamak ve milletin vatanına olan sevdasını her zaman hatırlatmak adına projeler yapmaktadır. Bu projelerden birisi de ‘Hedefe Doğru 4 Başlık 7 Adım` projesidir. Burada öğrencilerimiz milli birlik ve kahramanlığı içeren çeşitli kitaplar okudular. Bizler öğrencilerimizi bu kitaplardan test ettik. Başarılı olan öğrencilerimizi ise ödüllendirdik. İnanıyoruz ki bu bilinç yapacağımız çalışmalarla nesilden nesile giderek büyüyecek.” dedi.

Yarışmanın sonunda Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencileri makamında ağırlayarak sertifikalarını takdim etti. (M. Salih Keskin – İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir