• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazze Ablukası Sona Ermelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hürriyet ve Adalet Partisi, dün akşam (20 Şubat Pazartesi) internet sitesinde yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi`ne uygulanan ve devrik Mübarek rejiminin de sebep olduğu ablukanın kendisine yapılan zulmü ortadan kaldırmak için devrim yapan Mısır halkı için ayıp ve utanç lekesi haline geldiği ifade edildi.

"Gazze`deki kardeşlerimize uygulanan zulmün devam etmesi, tüm dünyada Mısır`ın dış politikasında değişiklik olmadığı duygusu uyandırıyor" diyen Hürriyet ve Adalet Partisi, ablukanın sona erdirilmesi ve Gazze`nin yeniden elektriğe kavuşması için yetkililerin derhal harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Siyonistlerin Kudüs kentindeki ihlallerine ve saldırılarına da değinen Hürriyet ve Adalet Partisi, Mescid-i Aksa`ya yapılan baskınlar ve Kudüs kentini Yahudileştirme faaliyetleri karşısında uluslararası toplumun sessizliğini korumasını eleştirdi.

Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi, Arap ve İslam ülkelerinden işgal altındaki topraklardaki İslami eserleri korumak için ciddi bir şekilde çalışmalarını istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir