• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Kozluk İlçe Müftülüğünden `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk (Hazo) İlçe Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak, Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek katıldı.

Programa Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, HÜDA PAR Kozluk İlçe Teşkilat Başkanı Yusuf Işık, Kozluk İlim-Der Başkanı Abdulcelil Bala, birçok kurum-kuruluş yöneticisi, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Servet Doyar`ın yaptığı etkinlik Seyyid Munir Abdulcevad`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim etkinlikte açılış konuşması yaptı. Hz. Muhammed`in emin vasfını konu alan slayt gösteriminin ardından etkinlik Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek`in konuşmasıyla devam etti.

Kutlu Doğum Haftasını ve Resulullah Aleyhisselamın mevlid gününü sadece bir araya gelmek, bir iki tane ilahi dinlemek, güzel Kur`an okuyan birisini dinlemek için geçirilmemesi gerektiğini söyleyen Çiçek, Hz. Peygamber`in hayatından kesitler sunarak günümüz Müslümanlarının O`na ne kadar muhtaç olduğuna, değindi.

Kutlu Doğum Haftasının aslında bir diriliş haftası olması gerektiğini ifade eden Çiçek, "Biz, eğer bu haftayı Resulullah`ı daha yakından tanıma, daha yakından siretini anlama, daha yakından O`nun insanlık için neler getirdiğini bilme, O`nun hayat yolunun felsefesini iyi anlama noktasında bu haftayı bir dönüm noktası yaparsak bizim için bir diriliş haftası olur." dedi.

İnsanlığın bunalım ve zulüm içerisinde olduğu günümüzde Hz Muhammed'in çok daha yakından tanınması gerektiğinin altını çizen Çiçek, "Kur`an-ı Azimüşşan Ali İmran Suresi`nde Resulullah`ın (sav) geldiği dönemi bir cümleyle hülasa etmektedir. Ama çok anlamlı bir cümle…'Sizler insanlık olarak, toplum olarak, millet olarak bir uçurum kenarındaydınız. Muhammed`in risaleti, Kur`an-ı Kerimin mesajı sizi o uçurumdan kurtardı.' İşte ne yazık ki tarih bugün çok kötü bir şekilde tekerrür ediyor ve bugün yine insanlık bu defa ateş çukuru değil, cehennem çukurunun eşiğinde… Biz Müslümanlara bugün düşen görev ise işimizle, ilişkilerimizle, samimiyet ve dürüstlüğümüzle Allah`ın dinine yardım etmektir." ifadelerini kullandı.

İslam ümmetinin içinde bulunduğu duruma da değinen Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: "İnsanlık kanını emen süper güçlerin bir takım kirli emelleri sonucunda, gerekse de ırkçılık gibi çok ilkel bir takım olaylar nedeniyle, gerekse bir takım güç dengelerinin birbirleriyle kavgaları nedeniyle bu son çeyrek asırda yer küremiz kan gölü haline döndü. Dün gördünüz Suriye`de İdlib`te Ğeyr şehrinde sarin gazı atıldı. Ama bizim modern dünyamız, bir takım pembe salonlarda, lay lay gecelerde insan hakları konusunu kimseye yedirmeyen kimseye bırakmayan dünya liderleri bu yapılan zulme bir kınamayı bile çok buldular." dedi.

Konuşmasının sonunda Çiçek, "Hz. Peygamberin o güven toplumuna hakikaten ekmek sudan ziyade, havadan ziyade biz Müslümanların ihtiyacı vardır. Yani bir güven toplumunu oluşturmamız lazım. Nasıl bir güven? Güvenin egemen olduğu, güvenin hakim olduğu, insanlar arası ilişkilerde, insan devlet arası ilişkilerde, aile fertleri arasında, müşteri ve tüccar arasındaki münasebetlerde, hayatın her alanında emniyetin, emanın, güvenin olduğu ve güvenin yegane özelliği olduğu bir topluma ihtiyacımız vardır." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Mevlid-i şerif okunarak Arapça, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirildi.

Daha sonra Müftülük tarafından düzenlenen Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışmasında dereceye giren Kenan Kavak, Ahmet Yıldız, Türkan Dayan ve Elif Çiçekliyüz`e hediyeleri verildi.

Program Molla Fevzi Güner`in yaptığı dua ile yemek ikramının ardından Kızılay'a yapılan kan bağışı ile son buldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir