• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gece saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli (21-50 mm) olmasının beklendiğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 6 ile 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda, öğle saatlerinden itibaren de Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, sabah bölge geneli ile öğle bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge geneli ile gece Adana, Osmaniye ve Hatay kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunda hafif olmak üzere kısa süreli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yağmur, gece saatlerinde kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların öğleden sonra Bingöl, akşam ve gece saatlerinde Şırnak, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, doğusu ile öğle saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra doğusu ile akşam Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

Erzurum: Çok bulutlu, gece saatlerinde doğusunda karla karışık yağmurlu olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 14°C

İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 15°C

Muğla: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21°C

Zonguldak: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 15°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir