• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
"Bitlis deresi projesinin uygulamasını bu yaz başlatacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te dere üstü projesi kapsamında yıkılması kesinleşen sebze hali esnafının, yeni bina içinde yerlerini belirlemek için kura çekim töreni düzenlendi.

Bitlis Valiliği toplantı salonunda yapılan kura çekimine Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Kamil Güzel ve hal binası esnafı katıldılar. Kura çekiminde yerleri belirlenen esnafa temsili olarak anahtarları teslim edildi.

Kura sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Çınar, şehrin geleceği açısından önemli olan dere üstü projesinin yaz aylarında kesinlikle hayata geçirileceğini söyledi.

Çınar, bölgedeki göçlerin tersine döneceği bir proje uygulayacaklarını da dile getirerek, şunları söyledi: "Bu şehrin geri kalmışlığının sebebi olan ama yıkılıp ve projesi uygulanırsa da gelişmesinin yegâne yolu olan Bitlis deresi projesiyle ilgili olarak, geçmiş yıllarda birçok arkadaşlarımız, görevli ve yetkili insanlar çaba sarf etmişler. Bununla ilgili olarak TOKİ dükkânları dediğimiz dükkânlar artık bitme aşamasına geldi. Teslim alma aşamasına geldi. Dolayısıyla Bitlis deresi projesinin uygulaması bu yaz itibariyle başlatacağız."

Hal binasının birinci katında yer alan esnaflara yeni hal binasında yer verdiklerini, bugün bunun için bir araya gelerek kura çekimi yaptıklarını belirten Vali Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun ilk adımı olarak belediyemize ait olan hal binası birinci katta bulunan esnafla daha önce bir toplantı yapmıştık. Hepsi rıza gösterdiler. Hepsi daha uygun olacağını söylediler. Yeni hal binasında var olan dükkânlara eski hal binasında bulunan arkadaşlarımızı aktarma hususunda bir program yaptık. Bugün burada onun kura çekimi vardı. Toplam 25 esnaf kuralarını çektiler. Onlara bir söz de verdik. Eski binayı yıkana kadar orayı da kullanın dedik. Yeni binada da eski bina yıkılana kadar sizden kira almayacağız dedik. Böyle de güzel bir anlaşma yaptık. Hayırlı uğurlu ve bereketli olsun diyoruz. Şehrimizin geleceği açısında bu çok önemli bir proje. Biz bu adımı atmazsak Bitlis giderek kan kaybeden, giderek köhneleşen, giderek biten bir şehir durumunda. Ama bu adımı attığımız da eminim ki geri göçü dahi sağlayabilecek bir güzellik sağlayacak şehirde. Bizde hem belediye başkan vekili olarak hem de kentin valisi olarak bu çalışma arkadaşlarımızla birlikte çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sona yaklaştık. İnşallah birkaç sene içerisinde bambaşka güzel bir Bitlis göreceğiz” şeklinde konuştu.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir