• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
"Fuar insanı okuma ve yazmaya sevk ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Belediyesinin işbirliği ile gerçekleştirilen fuar, 27 Nisan`a kadar devam edecek. Fuara 100`den fazla yayınevi katılıyor.

Fuar açılışında bir konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, fuarın sadece üniversite öğrencilerinin değil tüm toplumun ilgisini çekeceğine inandığını söyledi. Fuarda yaklaşık 10 bin kitabın okuyucuyla buluşacağına dikkat çeken Çapak, fuarı geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Fuarın açılış gününde kitap imzalama etkinliğine katılan Yazar Mustafa Şişmanoğlu, kitap fuarlarının insanları okuma ve yazmaya sevk ettiğini söyledi.

Şişmanoğlu, “Kendi açımdan tarihi bir gün yaşıyorum. Daha önce çok konferanslara katıldım, ancak, üniversite olarak ilk kez Bingöl Üniversitesinde fuarda bir konferansa katılıyorum. Kitap fuarları insanı okuma ve yazmaya sek ediyor.

Yazar Serra Erdoğan ise Bingöl`e ilk defa geldiğini ve Bingöllülerin sıcak ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Fuar açılışına; Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Müftüsü Mecit Can, SGK İl Müdürü Muzaffer Çakan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Yazarlar Mustafa Şismanoğlu, S. Serra Erdoğan ve Türdav AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karagöz katıldı. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir