• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Osmaniye Cezaevindeki Uygulamaya Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bem Bir Sen İl Başkanı İbrahim Gökdemir bir açıklama yaparak, Muş E Tipi Kapalı Cezaevinden Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilen Hasan Tilki ve Salih Yıldırım isimli hükümlülerin, Osmaniye T Tipi Kapalı cezaevi gardiyanlarınca 12 Eylül`ü aratmayacak uygulamalarla coplar eşliğinde zorla anadan doğma soyunmaya zorlanmalarını kınadı. Açıklamada ayrıca tüm Filistinli tutuklular ile İslami Cihat Örgütünün sözcüsü Haydar Adnan`ın direnişine destek verildi.
 
Osmaniye`deki Uygulama Guantanamo Üssünde Manzaralarını Hatırlatmıştır
Ülkemizde de cezaevlerinde son zamanlarda inançlı kesime yönelik keyfi uygulamalarla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Gökdemir açıklamasına şöyle devam etti:
 
"Geçtiğimiz günlerde Muş E Tipi Kapalı Cezaevi`nden Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi`ne sürgün edilen Hasan Tilki ve Salih Yıldırım isimli hükümlülerinin Osmaniye T Tipi Kapalı cezaevi girişinde gardiyanlarca şiddet ve hakaretlerle zorla soyundurulmuştur. Bu uygulamalar zihnimizdeki 12 Eylül darbesi sonra başta Diyarbakır ve Ulucanlar cezaevi ile ABD Küba`daki Guantanamo üssünde manzaralarını hatırlatmıştır. Ülkemizde ve dünyada Müslümanlara yapılan tüm zulümlere bizzat yapanlar kadar, bu zulme sessiz kalarak destek olanlar ya da üstü kapalı bir şekilde arka çıkanlar da çok büyük bir sorumluluk yüklendiğine inanıyoruz."
 
Haydar Adnan Ölümün Eşiğinde Gelindiği
İsrail tarafından tutuklanan İslami Cihad Örgütünün sözcüsü Haydar Adnan`ın hakkında henüz bir suçlama getirilmediği için yaklaşık 65 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Gökdemir, "İsrail terör Devleti`nin Filistin halkına karşı uyguladığı yıldırma ve sindirme politikasından biri de hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan tutuklamalardır. Müslümanlar hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınır ve mahkemeye çıkarılış süreçleri de kasıtlı olarak uzatılır. Hatta gözaltı süreleri kimi zaman yıllarca sürebilmektedir. Bu gün Filistinli Müslümanların mahkemeye çıkarılmadan önce toplu olarak tutuldukları ve ölüm kampları olarak adlandırılan İsrail zindanları; Müslüman halk için gerçek anlamı ile bir işkence merkezi haline gelmiştir.
 
Gökdemir, son olarak yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gerek ülkemizde ve gerekse tüm dünya da inançlı kesimlerine yönelik keyfi uygulamalar, gözaltı sorgulanmalarında ve hapishanelerde işkencelere maruz kalan kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Başta İsrail terör devleti olmak üzere batılı zihniyetlerini lanetliyor, tüm Filistin tutuklular ile İslami Cihat örgütünün sözcüsü Haydar Adnan`ın direnişinin yanında olduğumuz ve özgürlük girişimini desteklediğimiz beyan ediyoruz."
(Osman İçli - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir