• DOLAR 32.437
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.508
  • ...
Her şeye Rağmen EVET
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DDOĞRUHABER

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında Türkiye genelinde sandıklardan resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 51,4 "Evet", yüzde 48,6 "Hayır" oyu çıktı. Buna göre 24 milyon 326 bin 251 oy "Evet" için kullanılırken 23 milyon 173 bin 124 kişi "Hayır" oyu tercihinde bulundu. Kullanılan oyların 849 bin 447'si ise geçersiz oldu. Gazetemizi matbaaya gönderdiğimiz sıralarda ise yurt dışı sonuçlarında açılan sandık yüzde 64,36 oldu. Buna göre 376 bin 493 oy ile yüzde 59,02 "Evet", 261 bin 432 oy ile yüzde 40,98 "Hayır" çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“SONUÇLARIN ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk oylaması sonuçlarına ilişkin, "Bugün yapılan anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk oylaması sonuçlarına ilişkin İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü'nde açıklamalarda bulundu.

"İRADESİNE SAHİP ÇIKAN MİLLETİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Resmi olmayan sonuçlara göre, yaklaşık 25 milyon 'evet' oyuyla ve 1 milyon 300 bin farkla anayasa değişikliğinin kabul edildiğini belirten Erdoğan, "Milletimiz bir kez daha gerçekten çok çok müstesna farklı bir olgunluk içerisinde sandık başına gitmiş, hür iradesiyle TBMM tarafından kabul edilen anayasa değişikliği konusundaki görüşünü ifade etmiştir. Öncelikle oyunun rengi ne olursa olsun sandık başına giderek iradesine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

“BU KARAR SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bugün 200 yıllık kadim bir tartışma konusunda tarihi bir karar verdiğini vurgulayarak, "Bu karar sıradan bir olay değildir. Çok ciddi bir yönetim sistemi üzerindeki değişim, dönüşüm kararının verildiği gündür bugün." ifadelerini kullandı.

“TÜM TÜRKİYE`NİN ZAFERİDİR”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerek halk oylaması sürecinde gerekse sandık başında tercihini 'evet' yönünde ortaya koyan herkese, şahsıma gösterdikleri güven ve teveccüh için ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu iradenin 'evet' yönünde çıkmış olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin milletimiz tarafından kabul gördüğünü ifade etmesi bakımından bizim için ayrıca değerlidir. 16 Nisan, 'evet' veya 'hayır' diyen herkesin, 80 milyon nüfusu, 81 vilayeti, 780 bin kilometrekare toprağıyla tüm Türkiye'nin zaferidir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da bu zaferin önemli bir parçasıdır."

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKİ ARTIŞ ÇOK FARKLI VE ÇOK ANLAMLI”

“Doğu Güneydoğu`daki oyların önemini vurgulamak isterim.” Şeklinde konuşan Erdoğan, “Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tüm illerde 10 ila 20 puanlık artışlar olduğunu görüyoruz. İnşallah bu sonuçlar ülkemizin önünde yeni bir dönemin başladığının müjdecisi olacaktır. Gerek halk oylaması sürecinde gerekse sandık başında tercihini evet yönünde ortaya koyan herkese, şahsıma gösterdikleri güven ve teveccüh için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“BU SONUCU HALKIMIZIN HUZURU İÇİN EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Sonuç sonrası Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Genel Merkezi'nin balkonunda konuşma yaparak sonucu değerlendirdi.  Başbakan Yıldırım "Bu oylama, demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir, bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Herkes emin olsun ki çıkan bu sonucu halkımızın huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz" dedi. Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören halk oylaması, gayri resmi sonuçlara göre 'evet' ile neticelenmiştir. Cenabı Mevlam hayırlı uğurlu eylesin. Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan, demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum." dedi. Başbakan Yıldırım, "Huzur içinde neticelenen bu oylama, demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir. Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Herkes emin olsun ki çıkan bu sonucu halkımızın refahı, huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz." dedi.

“SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEDİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partisinin bütün teşkilatlarına teşekkür eden Yıldırım şunları söyledi; “Ayrıca bu süreçte diğer partilerimize de, halk oylaması sürecinde yaptıkları olumlu katkılarından dolayı saygılarımı sunuyorum. Durmak yok, kaldığımız yerden yola devam ediyoruz. Elbette farklı düşüncelerimiz, çözüm önerilerimiz olacak. Ama neticede birliğimizi beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasimizin güzelliği de budur. Meydanlarda farklı şeyler söyledik. Millete farklı şeyler anlattık. Ama son sözü millet söyledi. Evet dedi, noktayı koydu.”

“DIŞ MİHRAKLARA EN GÜZEL CEVAP”

Halkın dış mihraklara en güzel cevabı verdiğini ifade eden Yıldırım, “Yola çıkarken söylediğimiz gibi halkın iradesi nasıl tecelli ederse o sonuç başımızın tacıdır dedik. Halkımız seçimini yapmış cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine olur vermiştir. Bu ülke bu millet artık hiçbir vesayete, hiçbir harici müdahaleye hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bu seçimlerle, 15 Temmuz alçak girişimini yapan terör örgütüne, bölücü terör örgütüne Türkiye`ye düşmanlık yapan dış mihraklara en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir.”

“BU HALK OYLAMASININ KAYBEDENİ YOKTUR”

“Bu seçimler Türk demokrasisinin olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir.” diye konuşan Yıldırım, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti devletinin birinci derece eşit vatandaşlarıyız. Meşru siyasi alandaki siyasi rekabet, birlik ve bütünlüğümüzü asla bozamaz, bozamayacaktır. Vatandaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Açıkça söylüyorum, bu halk oylamasının kaybedeni yoktur, kazanan Türkiye`dir, kazanan aziz milletimdir. Şimdi artık dayanışma, bir olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Sandıkta bizim tercihimiz evet çıktığı için mutluyuz." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir