• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Şura Der, Mustazaf Der`e Yapılan Saldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesi Gaziler Semtinde faaliyet yürüten Şura Der, Mustazaf Der Adana Şubesine yönelik gerçekleştirilen Molotoflu saldırıyı kınadı. Derneğin genel başkanı A.Hakim Demir tarafından yapılan yazılı açıklamada, herkesin sağduyulu davranmasını ve bu saldırıyı planlayan hainlerin planlarını ortaya çıkartılmasını istedi.
 
Şura Der de Benzer Saldırıya Maruz Kalmıştı
Şura-Der`in yaklaşık 3 yıl önce 28.11 2009 tarihinde İslam`a ve Müslümanlara düşman olan karanlık güçler tarafından Molotof atılarak yakıldığını hatırlatan Demir, bugüne kadar da failleri bulunmadığını söyledi.
 
Demir, "Daha doğrusu bulunmak istenmemiş hatta dernek üyeleri tarafından yakalanıp güvenlik güçlerine teslim edilen bazı şahıslar serbest bırakılmış böylece bu tür alçaklıkların devam etmesi adeta teşvik edilmiştir" dedi.
 
Müslümanların tarihinde ibadet mekânlarına, hizmet mekânlarına, İslami faaliyet yürüten dernek, vakıf vb. yerlere saldırmanın olmadığını belirten Demir sözlerine şöyle devam etti; "Derin ve karanlık güçlerin kontrolündeki provokatörler, daha önce de birçok İslami STK`ya yönelik saldırılarda bulunmuşlardır. Bugün de bunlara bir yenisi eklenmiştir. Peygamber sevdalıları platformu üyesi olan Adana Mustazaf-Der daha önce de birçok kez saldırıya uğramış fakat failleri hiçbir şekilde ortaya çıkarılmamıştır. Bundan güç alan karanlık odaklar şeytani planlarından birini bir kez daha sahneye koymuş ve necis Molotof şişeleriyle Kur`an`a ve İslam`a hizmet çerçevesinde faaliyet yürüten bu derneğe saldırıda bulunulmuştur."
 
Bizler Bu Provakatif Zihniyeti Çok İyi Tanıyoruz
Bu saldırıyı gerçekleştiren provakatif zihniyeti çok iyi tanıklarını ifade eden Demir, "Bunlar; âlimlerimizi şeyhlerimizi, asan zihniyeti alkışlayanlardır. Şeyh Said`i hain ilan edip katillerini övenlerdir. Kendileri ajan oldukları halde Şeyh Said`i ajan ilan edenlerdir. Bunlar; Müslüman Kürt toplumunda namus anlayışını ortadan kaldıramayan zihniyetten vazifeyi devralıp namussuzluğu yaymaya çalışan çıplaklığı çağdaşlık olarak gösteren tesettüre bürünen iffetli bayanlara hakareti marifet sayan, İslam düşmanları oldukları halde meydanlarda Müslümanlıktan dem vuran ikiyüzlü münafıklardır" diye konuştu
 
Sağduyu Çağrısı
Bu menfur olayın da diğerleri gibi muaallakta bırakılacağının ve faillerinin ortaya çıkarılmayacağının kanaatinde olduklarını belirten Demir, ama yine de hüsnü zanda bulunup, bu olayın en kısa zamanda aydınlatılıp faillerinin ortaya çıkarılmasını ümit ettiklerini söyledi. Adana Mustazaf-Der`e yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Demir, "Dernek üye ve gönüllülerinin sağduyulu davranıp bu saldırıyı planlayan hainlerin planlarını ortaya çıkarmasını diliyoruz" dedi.
 
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir