• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Belediye ile sendika arasında toplu sözleşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş arasında 3 yıllığına toplu sözleşme imzalandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile Bitlis Belediye Başkanlığına atanan Vali Ahmet Çınar ile Hizmet-İş Muş Bölge Temsilcisi Yaşar Kalır'ın katıldığı imza töreni, Belediye Başkanlığında gerçekleştirildi.

Çınar, belediye yetkililerinin yaklaşık 2 ay üzerinde çalıştığı sözleşmeye itiraz etmediklerini belirterek, "Memlekette kalacak olan bu paraya sözümüz yok. Biz de imza atacağız. Bir anlaşmaya varılmış, biz de bu anlaşmayı bozmayacağız. Herkese hayırlı olsun." dedi.

İmza sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Hizmet-İş Sendikası Muş Bölge Temsilcisi Kalır, 3 yıllığına imzaladıkları sözleşmede birinci yıl yüzde 10, 2'nci yıl yüzde 11, 3'üncü yıl ise yüzde 11 olmak şartıyla zam yapılacağını söyledi.

Daha önce üniversite öğrencisi okutan üyelerine 206 TL öğrenci desteği verildiğini ancak sonrasında bu yardımın 180 TL'ye çekildiğini de belirten Kalır, "Bu konuda valimizin de desteklerini bekliyoruz. Bu bölgede çocuk okutmanın zorluklarını valimiz de biliyor. Bu rakamın eski seviye olan 206 TL'ye çıkarılmasını talep ediyoruz. Sözleşmemizde taban fiyatımız bizim için önemlidir. Ayrıca sosyal haklar başta olmak üzere birçok konuda üyelerimize zam talebimiz oldu. Bunu da olumlu karşılayan belediye yetkililerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Vali Çınar'a plaket veren sendikası üyeleri toplu fotoğraf çektirdiler. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir