• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
İspanya da Karıştı: 14 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İspanya`da ekonomik krize karşı alınan önlemler kapsamında Valencia`da eğitim sektöründe yapılan kesintileri protesto eden öğrenciler ile polis arasında çıkan olaylarda 14 kişi gözaltına alındı.

Valencia`da Cuma günü başlayan ve 17 öğrencinin gözaltına alınmasına neden olan gösteriler dün de devam etti. Valencia özerk yönetiminin eğitimde yaptığı kesintileri protesto için sokaklara dökülen öğrenciler, karşılarına çıkan polise taşlar atarak karşı koymaya çalıştı. Çıkan olaylarda 4`ü reşit olmayan 14 öğrencinin gözaltına alındığı, en az 4 kişinin yaralandığı olduğu bildirildi.

Verilen bilgilerde, internetteki sosyal paylaşım sitelerinden gönderilen mesajlarla öğrencilerin toplanarak gösteri yaptıkları belirtildi. Çoğunluğu Lluis Vives Enstitüsü`ne bağlı olan öğrencilerin, gece de eylemlerine devam edecekleri kaydedildi. Valencia`daki öğrencilere destek için Madrid`deki Sol Meydanı`nda da 200 kadar genç toplandı.

Bu arada gençlik örgütleri, polisi orantısız güç kullanmakla suçlayarak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar. Valencia Emniyet Müdürlüğü kaynakları ise, gençlerin agresif olmalarından dolayı polisin güç kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir