• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Tavan fiyat uygulamasıyla mağduriyetler ortadan kalkacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zorunlu trafik sigortasında prim yüksekliğini önlemek amacıyla getirilen tavan fiyat uygulaması 12 Nisan itibariyle başladı. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, yeni düzenleme ile trafik sigortası primlerinde görülen büyük fiyat farklılıklarının sona ereceğini belirtti.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yayımlanan genelge ile fiyat serbestliğinin kaldırıldığını, getirilen tavan fiyat uygulamasının yılsonuna kadar geçerli olduğuna dikkat çeken Hıdıroğlu, tavan fiyat sonrasında trafik sigortalarında ciddi bir indirimin beklendiğini söyledi.

Serbest tarife döneminde yüksek oranda çıkan trafik sigortası primlerinde tavan fiyat uygulamasıyla yaşanan mağduriyetlerin ortadan kalkacağını ifade eden Hıdıroğlu, "Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması 12 Nisan itibariyle başladı. Yeni düzenlemeyle zorunlu sigortada fiyat serbestliği kaldırıldı. Yeni düzenleme ile her il ve tüm araç grupları için tavan fiyat belirlenmiş, poliçe iptali uygulaması kaldırılmış, hasarsızlık indirimi ve sürprim kademeleri değiştirilerek, sigorta acentelerinin taban komisyon oranı güvence altına alınmıştır." dedi.

Tavan fiyat sonrasında trafik sigortalarında ciddi bir indirimin beklendiğini belirten Hıdıroğlu, "Zorunlu trafik sigortasında fiyat serbestliği uygulanırken primlerin yüksekliğinden dolayı oda olarak biz birçok üyemizden şikâyet alıyorduk. Yeni düzenleme ile sigorta şirketleri belirlenen tavan fiyat üzerinde fiyat talep edemeyecekler." şeklinde konuştu.

Yapılan düzenlemelerle sigortacılık sektörünün KOSGEB destekleri kapsamına alındığını ve tavan fiyat uygulaması ile sektörde ikinci önemli bir düzenleme de yapıldığını belirten Hıdıroğlu, düzenlemelerin sektöre güveni artırıp daha hızlı bir şekilde büyümesini sağlayacağını vurguladı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir