• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Asrın Nesibe`si; Zeyneb Gazali (r.anha) -2
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İrem Gültekin / Doğruhaber

20. Asrın Nesibe`si olan değerli şahsiyetlerden… Babası onu yetiştirirken hep bir arzuyla yetiştirdi. Onun Nesibe binti Kab gibi fedakâr, imanlı bir muvahhide olmasını istiyordu. Bu sebepten ötürü ona hep Nesibe diye seslenirdi. Babası o zamanlar Mısır`ın meşhur İlim yuvası olan Ezher`de ilmini tahsil etmiş biriydi. İlim sahabi olan baba kızının da aynen bu minvalde ilerlemesini istiyordu. Ve zamanı gelecek babasının bu arzusu gerçek olacak, kızı da imanından ötürü İslam`ı savunduğu için çok zorluklar çekecek, bizlere sergilediği tavırlarıyla örnek olacaktı.

Zeynep Gazali on yaşına geldiği zaman Âlim babası vefat etti. O on dokuz yaşında Müslüman kadınlar Birliği`ni kurup bunun yanı sıra da dergisini yayınladı. Bu çalışkan hanımın yürüttüğü İslamî faaliyetler, yardımlaşmalar o zamanın devlet başkanını oldukça rahatsız etti. Türlü türlü tehditlere maruz kalsa da kimse onu bu yürüdüğü aziz yoldan alıkoyamıyordu. İslam düşmanlarına cevabı net ve cesaret doluydu. Devlet başkanına cevabı; “ Abdunnasır`ın benden korkmasını ve bana nefret duymasını sağlayan Allah`a hamd olsun. Ben de sırf Allah için ondan nefret ediyorum. Onun azgınlığı biz Müslümanların gönül huzuru ve davet için çalışmaktan başka bir şeyimizi arttırmayacaktır. Davetimiz tevhid davetidir ve Allah`ın izniyle başaracağız.” O zamandan bu zamana can alıcı sözleriyle gelmiş, zihinlerde yer almış onun gibi tağuta boyun eğmeyen nice yiğit hanımlar yer aldı.

Müslüman Kadınlar Birliği`ni kurduktan sonra Müslüman kardeşler lideri Aziz Hasan el Benna ile görüşen Zeynep Gazali`ye Müslüman Kardeşler içinde bir de kadınlara ait olan bölümde başkanlık teklif edildi. Mütevazı olan hanım bunu kabul etmedi. Ama bilakis Hasan el Benna`ya biat edip canı pahasına sözünün arkasında durdu. Zeynep Gazali altı yıl siyonistsever İslam düşmanlarının zindanlarında yürek sızlatan işkencelere maruz kalır. Orada yaşadığı her an imanına iman katar. Bir hanımefendi olmasına rağmen dirayetiyle, sabrıyla bizlere örnek olmuştur. Direniş örneği Muvahhide`den Rabbim razı olsun. Bizleri de onun ve onun gibi olan şahsiyetlerden eylesin. Vesselam…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir