• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Genç girişimcilere sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de KOSGEB ile Mardin Terziler ve Konfeksiyoncular Odasının iş birliğiyle açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu'nu tamamlayan 30 kursiyere, düzenlenen törenle sertifika verildi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterliğinin konferans salonunda gerçekleşen törende Vali Mustafa Yaman, KOSGEB Müdürü Serdar Altan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Musa Öztürk, KOSGEB Birinci Hukuk Müşaviri Av. Murat Durgan, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Necmettin Başboğa, Mardin-Şırnak Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Hamit Durgan, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Şehmus Sayat ve kursiyerler hazır bulundu.

Yararlandıkları kredilerle iş kuran ve kurdukları işleri büyüten müteşebbislerin, tecrübelerini katılımcılarla paylaştıkları toplantıda konuşan Vali Yaman, KOSGEB'in çok önemli desteklerde bulunduğuna, destek verdiği girişimcilerin işlerini büyütmekle kalmayıp ihracat yapan ve istihdamı arttıran işletmeler haline gelmelerinin bütün müteşebbislere örnek gösterilecek ve takdir edilecek bir durum olduğuna değindi.

Küçük ve orta ölçekli esnaflar için lokomotif görevi gören KOSGEB'in bütçesinin 2,5 kat arttırılarak adeta doping etkisi oluşturduğunu söyleyen KOSGEB Birinci Hukuk Müşaviri Durgan, KOSGEB'in 50 bin TL'lik faizsiz kredi desteği ile ilk önce 15 bin işletmeye sonrasında da 460 bin işletmeye yardımcı olduğunu söyledi.

Durgan, "27 Mart'tan başlamak üzere 3 haftadan beri başta bakanımız, müsteşarımız ve başkanımız olmak üzere KOSGEB'in idari görevde bulunan bütün yöneticileri ülkemizin dört bir yanına dağılarak, kredilerin hızlı ve etkin bir şekilde kullanımının sağlanması konusunda seferber oldular. Ben de bu amaçla Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 18 şehrimizin hemen hepsini, bütün müdürlüklerimizi, bakanlığımızın il müdürlüklerini, protokolde imzası bulunan banka şubelerini, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek yapılması gerekenler üzerine istişarelerde bulundum. Bu kapsamda gittiğim bütün illerde Ağrı'dan Şırnak'a, Erzurum'dan Mardin'e kadar bütün illerimizdeki yönetici, uzman ve diğer personellerimizle haftasonu da dâhil olmak üzere büyük bir fedakârlıkla esnafımıza can suyu desteğinde bulunmak üzere çalıştıklarına memnuniyetle şahit oldum." dedi.

Durgan, KOSGEB tarafından bu süre zarfında bölge illerine şu ana kadar 590 milyon 200 bin TL'lik faizsiz kredi kullandırıldığını, Mardin'de ise bu rakamın 13 milyon 576 bin TL'yi aştığını dile getirdi.

KOSGEB İl Müdürü Altan, müdürlüklerinin Mardin'deki girişimcilere önemli destekler verdiğini belirterek, küçük ve orta dereceli girişimcilere verdikleri desteklerle yeni iş alanları oluşturup, istihdama önemli katkılarda bulunduklarını söyledi. Altan, yeni iş alanları kurmak üzere kullandırdıkları desteklerle Türkiye'de en fazla destek kullandıran il müdürlüklerinden biri olduklarını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından kurs katılımcılarına sertifikaları protokol tarafından verildi. (M. Salih Keskin-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir