• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
"Gençlerin çok çalışması gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Ağrı İl Müdürlüğü tarafından "Çınaraltı Söyleyişleri" kapsamında "Yeni Gelecek Yeni Türkiye" adlı konferans düzenlendi.

Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını KYK Ağrı İl Müdürü Cihan Demir yaptı.

Burada öğrencilere seslenen Demir, "Geleceğimizin teminatı, toplumun emaneti olan siz gençlerin iyi ile kötü olanı ayıracağı, doğru olana yöneleceği ve kendinizi sürekli ilimle yoğurup, güzel ahlak sahibi insanlar olarak yetiştireceğiniz bir oluşuma, bir düşünce sistemine olan ihtiyacımız her geçen gün daha da artmaktadır. Yeni Türkiye'nin geleceği sizlersiniz. Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek olan siz öğrencilersiniz. Özgüveninizi diri tutun ve kaybetmeyiniz. Yeni Türkiye'nin geleceğinin mimarları siz olacaksınız. Onun için çok çalışmamız gerekiyor." dedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Gazeteci-Yazar Mehmet Acet, öğrencilere yeniden yapılanma sürecinde uluslararası sistem ile yönetim modellerini iyi tanımaları, küreselleşen dünyanın sorunlarını öğrenmeleri ve bu sorunlara çözüm önerileri getirebilmeleri amacıyla bilgiler verdi.

Mevcut yönetim sistemi ile sistem değişikliğini değerlendiren Acet, tarihsel gelişimi içerisinde devlet ve hükümet sistemleri, güçler birliği ve güçler ayrımına dayalı sistemler ile bunlardan parlamenter sistem ve başkanlık sistemlerinin yapısı hakkında da bilgiler verdi.

Programın sonunda Demir, Acet'e hediye takdim etti. Daha sonra katılımcılarla beraber toplu fotoğraf çektirildi.

Programa Demir ve Acet'in yanı sıra KYK İl Müdürlüğü yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Karakurt, Ağrı Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Nuri Okan, öğrenci ve veliler katıldı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir