• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2498.336
  • ...
Karadavi, Halkları Mescid-i Aksa`yı Korumaya Çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı ve Uluslararası Kudüs Müessesesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf El-Karadavi, fanatik Yahudilerin sözde heykeli inşa etmek üzere Mescid-i Aksa`yı yıkma tehditlerine ve baskın girişimlerine karşı geniş halk eylemleri yapılması çağrısında bulundu.
 
Şeyh Yusuf El-Karadavi, bugün Uluslararası Kudüs Müessesesi tarafından yayınlanan bildiride, fanatik Yahudileri Mescid-i Aksa`ya baskın düzenleme ve emrivâki yapma girişimleri konusunda uyararak, Mescid-i Aksa`nın "kırmızıçizgi" olduğunu ve çiğnenmesine izin verilmeyeceğini söyledi.
 
Batı Yaka`da ve Gazze`de yaşayan Filistinliler ile Mısır, Ürdün, Suriye ve komşu ülkelerde yaşayan Arapları Mescid-i Aksa`yı savunmak üzere harekete geçmeye davet eden El-Karadavi, hadlerini aşan Yahudilere uyarı niteliğinde olacak ve halkların eskisi gibi uykuda olmadığını gösterecek bir mesaj gönderilmesini istedi.
 
Uluslararası Kudüs Müessesesi, Mescid-i Aksa`yı hedef alan baskın girişimlerinin yoğunlaşmasının tehlikesi konusunda uyarıda bulunarak, Mescid-i Aksa`nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölünmek istendiğine dikkat çekmişti.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir