• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Batman Umut Kervanı`ndan hayırseverlere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın ziyaretleri kapsamında İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Batman Umut Kervanı Genel Başkanı M. Ali Işık, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Doğu ve Genel Sekreter Faysal Rüzgar İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

İLKHA Batman Temsilcisi M. Fatih Akgül tarafından karşılanan Batman Umut Kervanı Genel Başkanı Işık ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Umut-Der Gıda Bankası ismini Batman Umut Kervanı olarak değiştirdiklerini hatırlatan Umut Kervanı Genel Başkanı Işık, "Hem isim hem de yönetim değişikliğine gittik. Bizde Batman Umut Kervanı yeni yönetimi olarak daha önceki kardeşlerimizden aldığımız bayrağı hakkıyla yerine getirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bizler daha fazla muhtaca ulaşmak için duyarlı insanların bize destek olmalarını istiyoruz." dedi.

Fakir ve muhtaçların gözünün hayırseverlerden gelen yardımlarda olduğunu belirten Işık, "Özellikle bu hayırlı üç aylarda fakirlerimiz gerçekten bir yardım beklentisi içerisindeler. Hayırseverlerimiz yardım veya zekâtlarını bizimle irtibata geçerek, muhtaç ailelere ulaştırabilirler. İstiyorlarsa kendileri bizzat gelerek, fakir aileleri yerinde tespit edip, yardımlarını verebilirler. Bizler zengin ve fakirlerin arasında bir köprü vazifesi görüyoruz." diye konuştu.

Fakirlere destek çağrısı

Konuşmasında Mart ayı faaliyet raporunu da paylaşan Işık, şu bilgileri aktardı: "Mart ayında nakdi para yardımında toplamda 75 aileye yardımda bulunduk. Bunlardan 16 tanesi Suriyeli ailelerdir. 80 aileye gıda yardımında bulunduk. 15 aileye de giyim yardımında bulunduk. Mart ayı içerisinde toplam 170 aileye aynı ve nakdi olmak üzere 23 bin 260 TL yardımda bulunmuş olduk. Yardım konusunda hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Yardımlar bize geldikçe biz köprü vazifemizi yerine getirip daha çok fakirlere ulaşacağımız kanaatini taşıyoruz." (M. Fatih Akgül- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir