• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Muğla`da deprem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA (AA) - AFAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, saat 19.22'de merkez üssü Ula ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

"İlk incelemelere göre can kaybı veya hasar yok"
Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada AFAD ekiplerini tedbir ve inceleme amaçlı Ula ilçesine gönderdiğini belirterek, "Ekiplerin bölgede yaptığı ilk incelemede ilçe ve yakın mahallelerde can kaybı veya hasar yok. Vatandaşlardan da bu yönde bir ihbar gelmedi. İncelemeler devam ediyor." dedi.

AFAD çalışmalara başladı
Öte yandan Muğla Valisi Amir Çiçek'in talimatıyla bölgeye giden AFAD ekipleri, ilçe merkezinde ve yakın mahallelerde çalışmalara başladı.

Vatandaşlar, deprem anını anlattı
İlçe merkezinde restoran işleten Zafer Zıraplı (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etapta çalıştığı için deprem olduğunu fark edemediğini söyledi. Bir anda başı dönüyormuş gibi hissettiğini dile getiren Zıraplı, "Sonra müşteriler kaçışmaya başladı. Ben de yere çöktüm. Bayağı büyük bir depremdi. Herkese geçmiş olsun. " diye konuştu.

Market işletmecisi Soner Balkır da müşterileriyle ilgilendiği sırada deprem olduğunu belirterek, bayağı sallandıklarını söyledi. Hemen eşini ve çocuklarını aradığını anlatan Balkır, "Bayağı korktum. İlk defa böyle büyük bir deprem yaşadık." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir