• DOLAR 32.586
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2412.453
  • ...
Kozlu köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizasyonunda Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Gercüş ilçesine bağlı Kozlu (Cimêlinê) köy meydanında yapılması planlanan Kutlu Doğum etkinliği, etkili olan sağanak nedeniyle köyün çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlara girişte gül suyu ve şeker ikram edildi.

M. Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seslendirilen mevlidi şerifle devam eden etkinlikte, ses sanatçıları tarafından Hz. Muhammed'i konu alan ilahi ve ezgiler okundu.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Köy-Der Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz, Hz. Peygamber'in ahlakıyla ahlaklanmak için onun her yönüyle okunması gerektiğini söyledi.

Gürceğiz, "Her yıl Kutlu Doğum etkinliklerini köy köy, şehir şehir yapıyoruz. Allah, emeği geçen herkesin hayrını kabul etsin. Peygamber Efendimizi tanımadan ve hakkıyla öğrenmeden onu sevemeyiz. Onu sevmeyene kadar onun takipçileri olamayız ve yolunu sürdüremeyiz. Peygamber Efendimizi tanımak için onu her yönüyle okumalıyız. Allah, Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar her asırda peygamberler göndermiştir." dedi.

Adaletin İslamiyet'te olduğunu ifade eden Gürçeğiz, sözlerini şöyle tamamladı: "Adalet ve huzur İslam'dadır. Allah'ın dinini ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenirsek yeterlidir. Peygamberden başka hiçbir öndere ihtiyacımız yoktur. Hayat peygamberin hayatı, yol peygamberin yolu, dava peygamberin davasıdır. Diğer davaların hepsi boş ve batıldır. Kendi sahiplerine de bize de yaramazlar. Hiç kimseye fayda sağlamazlar. Batıl davalar sahiplerini ve onları takip edenleri cehenneme götürür. İslamiyet insanların hakkını savunduğu kadar hiçbir sistem onun gibi adil olamaz. Dünyada serbest değiliz. Keyif ve zevkimize göre hareket edemeyiz. Çünkü Allah bizi bir vazifeyle yeryüzüne göndermiş. Peygamber de bizlere örnektir. Bizler de her halükarda Hz. Muhammed'i örnek alarak adaletli olmalıyız."

Konuşmanın ardından köy çocukları ile ses sanatçılarının şiir ve ilahi seslendirildiği etkinlik, Hasankeyf ilçesine bağlı Çardaklı (Gûndêkölê) köyünün imamı Molla Ali Yiğit'in yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir