• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bakan Soylu`dan AB`ye sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trabzon'da düzenlediği mitingde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Birliği'ne seslendi. Batı'nın PKK'ya yardım ettiğini ifade eden Soylu, AB'nin vize serbestisi konusunda Türkiye'ye verdiği sözü yerine getirmediğini söyledi.

Bakan Soylu, Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Bugün terörle mücadelenin arkasında kaya gibi duran ve talimatlarıyla beraber, 'Bu terörü bitireceksiniz' diyen bir Cumhurbaşkanı var. Bu mücadeleyi iç güvenlikle yürüten bizleriz ama bu kararlılıkla beraber yürütüyoruz" ifadesini kullandı.

'BU TERÖR ÖRGÜTLERİ ZATEN BATI HORMONLU DEĞİL Mİ?'

Zayıf hükümetlerle beraber terörle mücadelenin yürümeyeceğini vurgulayan Soylu, "Terör fırsat kollar, terör zayıflık kollar, terör bir vücudun güçsüzleşmesini kollar. Bu terör örgütleri zaten batı hormonlu değil mi? Hepimiz bilmiyor muyuz? Tarumar ettiğimiz sığınaklardan elimize geçen yepyeni silahların, kanasların, roketatarların, tanksavarların hangi ülkelerden geldiğini, PYD üzerinden PKK'ya nasıl intikal ettiğini biz bilmiyor muyuz? Yüzlerine çarpıyoruz ama nerede ondan alınacak yüz, nerede?" diye konuştu.

'AVRUPA, TÜRKİYE'Yİ TEKRAR GÜÇSÜZLEŞTİRMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK'

Soylu, hükümetin, meclisin güçsüz olması durumunda yaşanabilecekleri şöyle anlattı: "Böyle bir durumda Avrupa sizi rahat bırakır mı zannediyorsunuz terörle mücadelede? Bırakmaz, bırakmayacak da. Bize dediler ki 'geri kabul anlaşması yapalım, size vize serbestisi verelim.' Biz sözümüzü yerine getirdik, geri kabul anlaşması yaptık onlarla. Vize serbestisi için onlar söz verdiler, yerine getirmediler, son dakikada önümüze bir madde çıkardılar, dediler ki 'Kabul edeceğiz, vatandaşlarınıza vize vereceğiz ama bir tek madde istiyoruz sizden.' Dedikleri madde ne biliyor musunuz? 'Terörle mücadele kanununu değiştireceksiniz.' Aslında bize Türkçe şunu ifade etmeye çalışıyorlar, Avrupa bize diyor ki 'PKK'yı Türkiye'ye ortak edin, Güneydoğu'yu PKK yönetsin, ondan sonra vize kanununu biz serbest bırakalım.' Biz senin vizeni de başına çalarız, PKK'yı da başına çalarız. Elbette bu anlayışla Avrupa'nın yapacağı açık ve nettir. Avrupa şunu gerçekleştirecek, Türkiye'yi tekrar güçsüzleştirmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ortadoğu'da, batı ile doğu arasında güçlü bir Türkiye istemiyor."

'AVRUPA, SÖMÜREBİLECEĞİ UCUZ İŞ GÜCÜ İSTİYOR'

Avrupa'nın nüfusu yaşlandığı için ucuz iş gücü istediğine dikkat çeken Soylu, şu değerlendirmede bulundu: "Üretebilecek ve kendisine emek ortaya koyabilecek, o emeği sömürebilecek ucuz iş gücü istiyor. Biz bunun farkındayız, onun için Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemiyor. Çünkü bin, bin 500, 3 bin dolar kişi başına gelir seviyesi varken biz dost ve müttefiktik. Hastaneye gittiğimizde, anne babamızı hastaneye götürdüğümüzde sırtımızda sabahın saat 4'ünde kuyruğa girip akşamın saat 4'üne kadar doktoru göremediğimiz zaman 'bu devlet ne yapıyor?' diye için için kendimizi yediğimizde biz onlarla dost ve müttefiktik. Biz tankları, mühimmatları, füzeleri, helikopterleri onlardan alırken dost ve müttefiktik. Biz onlardan insansız hava uçağını alırken, İsrail'den alırken dost ve müttefiktik ama bizim evlatlarımızın yaptığı, üzerinde ay yıldızlı patentin olduğu insansız hava uçağını yaptığımız zaman dost değiliz, müttefik değiliz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir