• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Okullara binlerce fidan dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün iş birliğiyle "Her Okulu Yeşillendirme" projesi kapsamında 40 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, fidanların il genelindeki okullara dağıtılacağını belirtti.

Kurtaran, "Medeniyetimizde ağaca, fidana ve toprağa verilen önem hepimizin malumudur. Eğitim camiası olarak bizler evlatlarımızın geleceği için toprak ile fidanı buluşturmalıyız ki gelecek nesillere temiz ve yeşil bir dünya bırakabilelim. Toprağa dikeceğimiz her fidan, neslimize vereceğimiz yüz yıllık bir hediyedir." dedi.

Orman İşletme Müdürü Necat Seyhan da şunları söyledi: "Fidanlar yarınlarımızın teminatıdır. Onlar bizlere gelecekte yeşil bir dünya, temiz bir gök, huzurlu bir çevre sunar. Çevremizi yeşile boyayalım."

Dünyanın sadece insanlardan ibaret olmadığını belirten Orman İşletme Şefi Salim Gencer, "Fidanlar bizlere temiz, yeşil ve huzurlu bir çevre imkânı sunar. Bizler Batman'ın yeşillendirilmesi hususunda elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Umut ediyoruz ki Batman Türkiye'nin en yeşil şehirlerinden biri haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

Kendilerine fidan dağıtılan okullardan Batman Anadolu Lisesinin Müdürü Mehmet Konak ise "Doğanın donatılması için fidanlar doğaya bırakılmalıdır. İşte o zaman dünya daha yaşanılır bir hale gelecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir