• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Meteorolojiden sağanak uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak illeri için sağanak uyarısında bulunuldu.

Yağışların kuvvetli sağanak ve zamanla gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceğine yer verilen açıklamada, "Yağışların özellikle Diyarbakır ve Batman'ın kuzey ilçelerinde (Kulp, Lice, Hani, Hazro, Silvan, Ergani, Sason, Kozluk), Siirt ve Şırnak'ın ise kuzey ve doğusundaki ilçelerde (Baykan, Pervari, Eruh, Şirvan, Beytüşşebap, Uludere) çok kuvvetli (51-75 mm) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Valiliği ise "Yarın bölgemizde görülecek yağışların kuvvetli (21-50 mm) sağanak ve zamanla gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Özellikle Batman'ın kuzey ilçelerinde (Sason, Kozluk) çok kuvvetli (51-75 mm) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir