• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
Vanlılar referandumla ilgili görüşlerinipaylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kaldı. Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin duygu ve düşüncelerini İLKHA'yla paylaşan Vanlıların çoğu "evet" yönünde oy kullanacağını açıkladı.

Anayasa değişikliğinin fayda getireceğine inandığını dile getiren Haydar Yılmaz isimli vatandaş, "Yaşım 70'e geldi. Bugüne kadar neler geldi, neler geçti gördük. Kaç tane hükümet geldi gördük. Bunu gören insanlar gözünü açmasa ne zaman açacak? Anayasa değişikliği memleket için daha iyi olur. Mevcut Anayasanın bunca yıl memlekete nasıl bir katkısı olmuş?" dedi.

"Daha önce Türkiye siyaseti, dünya siyasetine hakim değildi"

1982 anayasasının darbe sonucu askerler tarafından oluşturulmuş bir anayasa olduğunu ve Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olması için Başkanlık Sisteminin iyi olacağına dikkat çeken İlhami Çakıltaş isimli vatandaş, "Bu, yüz yıllık bir anayasanın gözden geçirilme seçimidir. Daha önce parlamenter sistemle alakalı sıkıntıların yaşandığını hepimiz müşahede ettik. 80 anayasası ile Kenan Evren'in kurduğu darbe anayasası ile ülkemizin ne kadar gerilere götürdüğünü müşahede ettik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bir daha darbelerin son bulacağı, ekonomik krizlerin son bulacağı bir dönem olacağını düşünüyorum. Daha önce Türkiye siyaseti, dünya siyasetine hakim değildi. Bu Cumhurbaşkanı Başkanlık Sistemi çok önemlidir. Hem dünya siyaseti için hem Türkiye siyaseti için öneMlidir. Türkiye siyasetine baktığımız takdirde Cumhurbaşkanların anayasa kitapçıklarını fırlatarak ekonominin dibe vurduğunu müşahede ettik. Onun için bir daha insanlarımızın, halkımızın zarar görmemesi açısından bu başkanlık sistemini destekliyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur." diye konuştu.

Medine Buğday ise referandumdan 'evet' çıkmasının halk için daha iyi olacağını belirterek, "Referandumda evet çıkması bizim için daha güzel olur. Barış, sevgi ve huzur istiyoruz. Vatanımız ve milletimiz için daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

"Hangisi memleketimiz ve halkımız için hayırlı ise onu tercih ediyoruz"

Önceliğin memleketin ve halkın menfaati olduğunu ifade eden Kerem Yılmaz, "Hangisi memleket ve halkımız için hayırlı ise biz onu tercih ediyoruz ki ona destek vereceğiz. İnşallah hayırlısı olur. Mevcut anayasadan memnun değiliz. Çünkü darbe anayasasıdır ve memlekete fayda getirmez." diye belirtti.

Mevcut sistemden memnun olmadığını dile getiren Hakan Durmuş da "Anayasa değişikliği için 'evet' ve yahut hayır hangisi daha hayırlı ise o olsun. Biz sadece iş istiyoruz. Van'da fabrika yok, bu yüzden iş de yok ve bir yerde çalışma imkanımız yoktur." ifadelerini kullandı.

Referandum seçimlerinde 'hayır' oyunu kullanacağını söyleyen Davut Emirbilek ise "Türkiye'nin menfaati için, özgürlük için ve gelecek için hayır diyorum. Onun dışında fazla düşüncem yoktur." dedi.

Referandumda 'evet' oyunu kullanacağını söyleyen Ercan Türkmenoğlu da, milletin geleceği için anayasa değişikliğini olumlu gördüğünü dile getirdi.

Şu ana kadar mevcut hükümetten iyi bir şey görmediklerini iddia eden Zeki Kartal ise, bu yüzden referandum da 'hayır' yönünde tercih kullanacağını söyledi.

Nurgül Özgüven isimli vatandaş ise yeni anayasa sisteminin herkes için daha iyi olacağını dile getirdi.

Şu anki mevcut sistemden memnun olduklarını ve devam etmesini isteyen Bayram Özaytan, "Bizim hakkımızda hangisi hayırlı ise Allah onu nasip etsin ama bizim noktamız 'hayır' olacaktır. Tek adamlık sistemini istemiyoruz. Devlet için, millet için ve bizim için en hayırlı olan hayırdır. Şu anki mevcut sistemden memnunuz ve böyle devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sibel Duru isimli vatandaş da  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevdiği için 'evet' oyunu kullanacağını aktardı.

Mustafa Bakır ve Raif Öztürkçü isimli vatandaşlar da anayasanın muhakkak değiştirilmesi gerektiğini söyledi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir