• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
"16 Nisan Türkiye için her alanda yeni bir başlangıç"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Evet Platformu" tarafından Ordu'da düzenlenen "Ordu Buluşması" adlı programda halkla bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitaben bir konuşma yaptı.

Bazı kesimlerin Türkiye'ye yönelik tuzaklar kurmaya çalıştığını belirten Erdoğan, geçen iki yılda birçok olayın yaşandığını hatırlattı.

7 Haziran 2015 seçimleri sonunda yaşanan belirsizlik ortamına işaret eden Erdoğan, "Türkiye'nin zayıf düştüğünü, sendelediğini sanıp üzerimize sırtlan gibi saldırdılar. Milletimizden aldığımız destek ve anayasada yer alan yetkilerimizle hemen duruma el koyduk, ülkemizi yeniden seçime götürdük. 1 Kasım'da Türkiye yeniden istikrarlı bir siyasi iklime girdi. Ama 4-5 aylık belirsizlik döneminin faturası çok ağır oldu." dedi.

Türkiye'ye yönelik planlara dikkat çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Sadece terör örgütleriyle değil, son yıllarda ekonomide de içeriden ve dışarıdan ayağımıza pek çok çelme takıldı. Bu çok yönlü saldırılar karşısında 'En iyi savunma hücumdur.' anlayışıyla kabuğumuza çekilmek yerine sahaya girmeye karar verdik. Terör örgütlerini ülkemizden kazımak için kamudan özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden eğitime kadar her alanda büyük bir mücadele başlattık. Hem FETÖ'yü hem PKK'yı hem DHKP-C'yi hedef alan bu mücadelede açıkçası kimsenin gözünün yaşına bakmadık, bakmayacağız. Çünkü mesele şu veya bu şahsın meselesi değildir. Mesele, ülkenin ve milletin bekası meselesidir. Bu süreçte atılan her adım hukuk içinde atılmıştır, bundan sonra da hukuk içinde atılmaya devam edecektir."

"Türkiye hedeflerine kilitlenmiş bir şekilde yoluna devam edecektir"

Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra ne olacak?" diye soruların sorulduğuna işaret ederek, "16 Nisan'dan sonra Türkiye, terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere karşı çok daha kararlı bir şekilde çıkabilecek. Çünkü Türkiye artık bir daha 7 Haziran'daki gibi belirsizlik dönemlerini yaşamayacaktır. Çünkü Türkiye artık 1990'lı yıllarda koalisyonların yol açtığı kaos dönemlerini yaşamayacaktır. Çünkü Türkiye artık yürütmesi, yasaması, yargısıyla hedeflerine kilitlenmiş bir şekilde yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin istismar siyasetinden çok çektiğini, nice siyasetçilerin sadece belli kesimlerin hassasiyetlerini istismarla yıllarca kendi ikballeri için çalıştığını dile getiren Erdoğan, son yıllarda bu durumun değiştirildiğini söyledi.

"16 Nisan Türkiye için her alanda yeni bir başlangıç"

Ordu Çevre Yolu'nun bu yıl tamamen bitirileceğini ve tamamlanan 30 sağlık tesisine ilave olarak şehre kazandırılacak 800 yataklı devlet hastanesinin 2019 yılının sonuna kadar hizmete gireceğini açıklayan Erdoğan, "Ordu'yu da içine alan Doğu Karadeniz Gelişim Projesi'ni 2019 yılına kadar 30 milyar liralık bir yatırımla tamamlamayı hedefliyoruz. 16 Nisan, 81 vilayetiyle tüm Türkiye için her alanda yeni bir başlangıç olacaktır. 16 Nisan'da 'evet' çıkmasıyla daha büyük projeleri konuşacağımız, daha büyük yatırımları hayata geçireceğimiz, daha çok insanımızı istihdam edeceğimiz bir döneme gireceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir