• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
"Mevcut sistem siyasi ve ekonomik krizler üretti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Referandum çalışmaları kapsamında Bingöl'de ziyaretlerini sürdüren AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, merkeze bağlı köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarlarla toplantı gerçekleştiren Yılmaz, daha sonra basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

16 Nisan'da yapılacak referandumun önemine değinen Yılmaz, mevcut sistemin birçok ekonomik ve siyasi kriz ürettiğini söyledi.

Halkın, mevcut sistemin devamı hususunda bir karar vereceğini belirten Yılmaz, "Biz, mevcut yönetim sisteminden çok çektik. Ekonomik ve siyasi krizler yaşadık. 2001 yılında bir cumhurbaşkanı anayasa kitapçığını fırlattı, tarihimizin en derin ekonomik krizini yaşadık. Yine siyasi krizler yaşadık. 28 Şubat'ı hepimiz hatırlıyoruz. 367 krizleri yaşadık. 'Cumhurbaşkanını seçtirmeyiz.' dediler. Parti kapatma davalarını yaşadık. En son 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık." dedi.

"İstikrar şahsa ve partiye bağlı olmasın"

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Son 14-15 senede yapılan hizmetler istikrar ve güçlü yönetim sayesinde oldu. Artık bunu kalıcı hale getirelim. Şahsa, partiye bağlı olmasın, sistemden kaynaklanan bir istikrar olsun. Öyle bir sistem olsun ki artık o eski koalisyon meseleleri ve hükümet kuramama zorlukları kalksın. Halk sandıkta hükümetini kursun. Halk oyunu versin artık tartışma bitsin. En az yüzde 50 oy alan bir kişi de seçilsin. Hemen ekibini kursun ve ertesi gün hizmete başlasın. 5 sene boyunca da hizmetlerini devam ettirsin, icraat yapsın. Boş tartışmalar, çatışmalar ve kavgalarla bu memleketin vaktini boşuna harcamayalım."

Yeni sistemin Türkiye'yi daha güçlü hale getireceğini dile getiren Yılmaz, "Bölgemizde olup bitenleri hep birlikte izliyoruz. Irak, Suriye ve diğer ülkelerin durumunu görüyoruz. Güçlü olmazsanız, iyi bir yönetiminiz olmazsa birileri dışarıdan gelip içinizi karıştırır ve paramparça eder. Ne devletiniz ne ekonominiz kalır. Allah korusun 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı bizim de o durumlara düşme riskimiz vardı." şeklinde konuştu.

"Güçlü devlet iyi yönetimle olur"

16 Nisan'da darbe üreten durumların engellenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Yılmaz, "O darbeleri üreten yönetim sistemini bertaraf etmeliyiz. İşte 16 Nisan'ın anlamı budur. 15 Temmuz hain darbe planını yapanlara en güzel cevap 16 Nisan'da mevcut yönetim sistemini değiştirip, yeni yönetim sistemine 'evet' demektir. 'Evet' dediğimiz zaman Türkiye dünyada da bölgesinde de çok daha güçlü bir hale gelecektir. Güçlü devlet iyi yönetimle olur." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve muhtarlar katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir