• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Venezuela`daki protestolarda ölenlerin sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela'da, Yüksek Mahkeme'nin Kongre'nin yetkilerini elinden almasının ardından ülke genelinde başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. 12 Nisan'da ülkenin batısındaki Barquisimeto kentinde düzenlenen protesto gösterilerine katılan 14 yaşındaki bir çocuk ile 36 yaşındaki bir kişi vurularak öldürüldü. 

Muhalefet milletvekillerinden Alfonso Marquina, 14 yaşındaki Brayan Principal'ın protestolar esnasında karnından vurularak öldürüldüğünü söyledi. Yerel yetkililer de Principal'ın ölümünden hükümetin silahlı destekçilerini sorumlu tuttu.

Başsavcılık ofisinden yapılan açıklamada da protestolarda 36 yaşındaki bir kişinin daha öldürüldüğü açıklandı.

İki genç daha öldürülmüştü

Daha önce de 7 Nisan'da Carrizal kentinde düzenlenen protestolara katılan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Jairo Ortiz ile Valencia kentinde 11 Nisan'daki protestolarda da 20 yaşındaki Daniel Quliz vurularak öldürülmüştü.

Kongrenin yetkilerinin elinden alınmasıyla iki hafta önce başlayan hükümet karşıtı protestolar, muhalefet lideri Henrique Capriles'e geçen hafta 15 yıl boyunca devlet başkanlığı seçimlerine katılmama cezası verilmesi üzerine alevlenmişti. Protestolarda 17 kişi yaralanmıştı.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, 31 Mart'ta aldığı kararla mahkemenin önceki kararlarına riayet etmediği gerekçesiyle Kongrenin yetkilerini üzerine almıştı.

Muhalefet, bu kararın ülkeyi diktatörlüğe giden ve dönüşü olmayan bir yola soktuğunu savunurken, başkent Caracas'ta halk sokaklara dökülmüştü.

Tepkilerin ardından mahkeme, 1 Nisan'da kararını geri çektiğini açıklamıştı. Buna rağmen Venezuelalılar, erken seçim talebiyle protesto gösterilerini sürdürüyor.

Kaynak: Reuters, AA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir