• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Bombalı saldırılardan etkilenenler yaşadıklarını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK tarafından gerçekleştirilen iki bombalı saldırı nedeniyle evleri zarar görenler, yaşadıklarını anlattılar.

Mevlana Halit Mahallesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Yekta Apartmanı'nın sakinleri, binalarının, içinde oturulamaz derecede zarar gördüğünü ve mağdur durumda olduklarını belirttiler.

İkinci saldırının ardından binalarında oturamadıklarına değinen apartman sakinleri, geçici olarak yakınlarının evlerinde kaldıklarını ifade ettiler.

Apartmanın kolonlarında büyük çapta hasar oluştuğunu ve binada çatlamaların gözlendiğini söyleyen Songül Akın, apartmanın yıkılacağı endişesiyle evlerine gidemediklerini dile getirdi.

Hasarın büyük boyutlarda olduğunu belirten Akın, "Çevik kuvvet binasında patlatılan bombadan dolayı binamızda büyük hasar var. Korktuğumuz için binaya giremiyoruz. Binanın kolonlarında büyük çöküntü var. O yüzden giremiyoruz. Bizim evlerimiz birinci patlamada zaten hasar görmüş. İki patlamayı da yakından hissettik. Hasar tespiti için gelip evlerimize baktılar. İlk patlamada duvarlarımız çatlamıştı. Şimdi ise daha çok zarar gördü. Evlerimize bakmak için gelmişler ama hepimiz binayı boşalttığımız için kimseyi görmeden, inceleme yapmadan gitmişler." dedi.

"Her sabah bombayla mı uyanacağız?"

Sabah erken saatlerde gelip yetkilileri beklediklerini ifade eden Akın, şunları söyledi: "Ne gelen var ne giden. Evlerimize giremediğimiz için akrabalarımızda kalıyoruz ama nereye kadar? Bugün yarın gideceğiz ama sonra ne yapacağız? Bilmiyoruz, şaşırdık kaldık. Yetkililerden gelip apartmanın kolonları üzerinde incelemelerde bulunmalarını istiyoruz. Binaya girebilir miyiz, giremez miyiz? Ona göre bir karar versinler, evlerimize girelim. Biz ölüm ve kan istemiyoruz. Artık memleketimize barış, huzur gelsin. Her gece korkuyla yaşanılır mı? Her sabah bombayla mı uyanacağız? Artık bomba patlamasa da bizde panik oluşmuş. Çocuklarımız dışarı çıktığında 'Acaba bomba patlar mı?' diye endişe ediyoruz. Memleketimizde bunları istemiyoruz."

Söz konusu saldırıların üzerlerinde oluşturduğu olumsuz etkiye değinen Fatma Ülgen de "Artık gölgemizden dahi korkuyoruz çünkü hep bomba patlıyor. Ne yapacağız? Böyle olaylar olmasın. Memleketimizden nereye gideceğiz?" şeklinde konuştu.

"Polis okulunun taşınmasını istiyorum"

Geceleri uyuyamadıklarını ifade eden Dilber Unat ise "'Acaba bomba patlar mı?' diye korkuyoruz. Başımı rahatça yastığa koyamıyorum. Polis okulunun evimizden uzak bir yere taşınmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir