• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
`Sandıklara saldırı` operasyonu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin'de IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon nedeniyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Çalışmada halk oylaması sürecinin güvenli şekilde yürütülmesini engellemeye yönelik terör örgütleri ve bazı grupların provokatif eylemler düzenleyebileceği, IŞİD'in da tüm sandıklara saldırı düzenleme çağrısı yaptığı belirlendi. Bilgiler üzerine düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD adına faaliyet yürüttükleri tespit edilen Mersin il merkezinde Z.B, A.E, S.A.M, A.J.A, M.M. ve M.N, Mut ilçesinde A.A. ile Tarsus ilçesinde de A.T. ve E.E. olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı. Firari 3 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Zanlıların üst ve ev aramalarında ise çok sayıda örgütsel olduğu değerlendirilen doküman, kitap, dergi ve dijital malzeme ile ruhsatsız bir av tüfeği ile fişekleri ele geçirildi" denildi.

KIRIKKALE'DE OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, IŞİD törer örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında merkez ve ilçelerindeÿüç ayrı eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda D.C., E.Y., N.F., O.A. ve K.A. gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında Gaziantep'te de H.T.T.ÿgözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise IŞİD örgütüne ait olduğu tespit edilen görsel dokümanlar, IŞİD bayrağı, bilgisayar ve tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor. Kırıkkale'de bir süre önce yapılan IŞİD operasyonunda ise gözaltına alınan 13 kişi tukuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ADANA'DA 10 TUTUKLAMA

Adana'da IŞİD'e yönelik dün başlatılan operasyon kapsamında 7 kişi daha gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, IŞİD'e yönelik dün şafak vakti operasyon düzenledi. TEM ekipleri ve özel harekat polislerinin desteği ile önceden belirlenen 20 farklı adrese 400 polisle baskın yapıldı. Adreslerin bulunduğu mahallelere önce zırhlı araçlar ve uzun namlulu silahlarıyla özel hareket ekipleri girip geniş güvenlik önlemi aldı. Belirlenen evlere düzenlenen operasyonda, referandumu hedef alacakları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Polis bu gece devam eden operasyonda 7 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5'i Suriye uyruklu toplam 13 kişinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, IŞİD'e yönelik olarak ise son bir haftada, 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 131 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir