• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
"Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasındaki takipsizlik kararı kaldırılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

1980 darbesinin ardından Türkiye'de başta 28 Şubat döneminde olmak üzere halkın inancına yönelik büyük bir baskı yapıldığını belirten Destici, inanç hürriyeti noktasında zulümler yaşandığını söyledi.

Destici, "Başörtüsü yasakları uygulandı. Çocuklarımız, kızlarımız, kazananlarımız okullardan, işlerden atıldı. Sırf imam hatipli diye insanlarımız polis, asker yapılmadı. Sırf babası sakallı, başında takke var, annesi başörtülü diye devlet memuru yapılmadı. Şimdi tüm bunlar halledildi. Şimdi biz bunları hiç olmamış, yaşanmamış, yapılmamış göremeyiz. İnanç hürriyeti konusunda atılan tüm adımları destekliyoruz." dedi.

CHP'nin, yeni anayasa ile rejimin değişeceği yönündeki söylemleriyle ilgili Destici, "CHP, 'Bu değişiklikle rejim elden gidiyor, rejim değişecek.' diyor. Sizin rejimden anladığınız 28 Şubat zihniyeti, benim bacımın, kız kardeşimin, teyzemin, halamın başındaki örtüyü çıkarmak, imam hatip mezunlarını polis dahi yapmamak ise evet, o rejim değişiyor ve ben de o değişikliği destekliyorum." diye konuştu.

Devletin, Suriye ve Irak gibi yerlerde savaştan kaçıp gelenlerin yaşadığı sınır bölgelerine pozitif ayrımcılık yapmasının önemine değinen Destici, bu ülkelerde toprak bütünlüğünün Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Destici, Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili görülen soruşturmanın durumu hakkındaki soruya, "Adalet Bakanı'mızın talimatıyla Adalet Bakanlığı, Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesinin vermiş olduğu bu üst dereceli memurlarla ilgili 'kovuşturmaya yer olmadığına' dair kararın kamu yararına bozulmasını istedi. Yeni bilgiler ve deliller sunarak bozulmasını talep etti. Bu, soruşturma sürecinin aydınlatılması noktasında atılmış önemli bir adımdır. Bu konuda Cumhurbaşkanı'mızın bilgisi var, kendisini de bilgilendirmiştik. Bu sürecin aydınlatılması noktasında hata, ihmal ve kusuru olanların hukuk önünde hesap vermesi adına önemli bir gelişme, adım, tavır ve karar olduğunu düşünüyorum. Bir başka esas ana beklentimiz Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığında ana soruşturma dosyasına verilmiş olan takipsizlik kararının kaldırılarak, dosyanın tüm yönleriyle tekrar incelemeye ve soruşturmaya açılmasıdır. Gereken adımın atılacağına inandığımı söylemek istiyorum." şeklinde cevap verdi. (Osman Gülebak-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir