• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Yağışlar çiftçileri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da son günlerde yağan yağmur çiftçiyi sevindirdi. Yağmurun ekinlerine ilaç gibi geldiğini söyleyen çiftçiler, sevinçlerini dile getirerek, geçen seneye göre bu senenin daha fazla verim getireceğini tahmin ettiklerini ifade ettiler.

Son gelen yağışlarla birlikte üreticinin umutlarını da artırdığını vurgulayan Batmanlı çiftçiler, bu sene daha çok ürün beklediklerini kaydettiler.

Bu yılın bereketli bir yıl olacağını aktaran çiftçilerden Halil Ay, “Allah`ın izni ile bu yıl yağmur çok iyi yağdı. Geçen seneye göre daha çok ve dengeli yağdı. Elhamdülillah hali hazırda memnunuz bu durumdan. İnşallah Allah`ın izni ile nisan ve mayıs ayında da birkaç kere daha yağmur yağsa buğdayımız kendini kurtaracaktır. Geçen seneden daha çok ürün bekliyoruz. Buğdaylarımız için bir isteğimiz var süne yüzünden çok rahatsız oluyoruz, ürünlerimizin kalitesi düşüyor. Ton başı 200 -300 TL fark oluyor. Biz istiyoruz ki devletimizde süne ile mücadelede bize yardımcı olsunlar. Ayrıca istiyoruz ki devlet topraklarımızı su ile buluştursun, bu yaptıkları kanallara da su versinler. Su yokken arazimizden 300 kilo alıyorsak, su gelince 600 kiloya kadar çıkar. Bu hem Türkiye ekonomisi hem de yöremizin ekonomisi için çok faydalı olacak.” dedi.

Geçen sene yağmurun az yağmasından dolayı istedikleri verimi alamadıklarını anımsatan çiftçi Şirin Çınar, "Geçen sene 450-500 dönüm arazi ektik. Arazide bazı bölümler iyiydi, bazı yerlerde kötüydü. Bu yıl Allah`ın izni ile yağmur baya yağdı, buğdaylarımız güzeldi. İnşallah daha da güzel olacak. Beklentilerimiz baya yüksektir." diye konuştu.

Buğday, arpa, mercimek gibi hububat ürünlerinin güzel geliştiğini ve şu anda hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten Ekrem Yeşil ise şunları söyledi: “Ben küçük çapta bir çiftçiyim. Bu yıl çok iyi yağmur yağdı, çok memnunuz. Ziraat Odasından yetkililerin her zaman bizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Çünkü biz çok fazla yeterli bilgiye sahip değiliz. Bize bilgi versinler ki ürünümüzü iyi bir biçimde yetiştirelim. Çok şükür şimdiye mercimeğimizde, buğdayımızda iyi, Allah`a şükürler olsun çok güzeller. İsteğimiz şu ki, Tarım Bakanlığımız da bu ürünler için iyi bir fiyat biçsin.”(İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir