• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Kur`an yarışmasının birincisi başarısının sırrını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam-hatip liseleri arasında düzenlenen "Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın Ağrı'da gerçekleştirilen ve 11 ilden 12 yarışmacının katıldığı Doğu Anadolu bölge finalinde birinci olan Bngöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Bürçün, başarısının sırrını İLKHA'ya anlattı.

Yarışmada birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ve Allah'a şükrettiğini aktaran Bürçün, özellikle okuldaki öğretmenlerinin, kendisini büyük destek verdiğini belirterek teşekkür etti.

Ailesinin de üzerinde katkısı olduğunu dile getiren Bürçün, “Annem, babam ve abilerimin de katkısı oldu. Onlar, hep Kur`an ve sünnet yolunda gitmemi devamlı bir şekilde teşvik ettiler. Bu işte onların büyük katkısı vardı.  Devamlı geldiğim cami görevlilerinde üzerimde katkıları var. Bölge birincisi oldum, inşallah Türkiye finallerinde de bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum.” dedi.

Başta yaşıtları olmak üzere gençlere tavsiyelerde bulunan Bürçün, Hz. Muhammed'in "Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah`ın kitabı Kur`ân-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir." hadisini hatırlatarak, "Yaşadığımız zamanda genç kardeşlerimiz, zamanlarını internet, televizyonlar karşısında harcıyorlar.  Kendim, okul zamanlarım dışında vaktimi camide görevli İmam Hatip olan hocalarımızla, en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım.  Genç kardeşlerimi zamanlarını Kuran`la değerlendirmelerini ve onunla haşir-neşir olmalarını istiyorum." diye konuştu.

Oğlu bölge birincisi olduğunu için onunla gurur duyduğunu söyleyen Baba Ahmet Bürçün, ebeveynlere çocuklarını, dünyalık için değil ümmete faydalı birer birey olarak yetiştirmelerini tavsiye etti.

Baba Bürçün, “Çocuk yetiştirme konusunda Hz Peygamberin tavsiyesine uyarsak, inşallah bütün toplum düzelir. Hz. Peygamber Efendimiz, 7 yaşında çocuk eğitimine başlanılması tavsiye ediyor. Bir babanın, evladına vereceği güzel bir terbiyeden daha iyi bir şey olamaz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir