• DOLAR 32.494
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2479.915
  • ...
Eşiyle birlikte ırkçı saldırıya maruz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da Bavyera eyaletinin güneybatısında yer alan Augsburg şehrinde yaşayan Melih Y. (28), geçtiğimiz günlerde eşiyle birlikte ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Edinilen bilgilere göre, bir fabrikada işçi olarak çalışan Melih Y. ve eşi, mesai bitiminin ardından araçlarına binmek istedi. Eşinin aracının önüne çıkan ismi öğrenilemeyen bir kişinin eşini taciz ettiğini gören Melih Y., kendi arabasından inerek duruma müdahale etmek istedi. Saldırgan, "Ülkemizden defolun!" şeklinde hakaretler ederek, köpeğiyle birlikte Melih Y.'ye saldırdı.

Köpeğin ısırması nedeniyle kol ve bacaklarında kesikler oluşan Melih Y., haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Burnunda da kırık oluşan Melih Y.'nin tedavisi devam ediyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Melih Y., "Eşimle birlikte iş çıkışı arabalarımızı almaya gittik. Saat 21.30 sıralarıydı. Eşim kendi aracına, ben de kendi aracıma bindim. Aniden eşimin karşısına çıkan köpekli bir kişi, arabasının kapısını açmasını istedi. Kapıyı zorluyor, hakaretler ediyordu. Ben de durumu görünce hemen yanlarına gittim. 'Ne oluyor?' demeye kalmadan saldırgan köpeğini üzerime saldı. Ben köpekle boğuşurken o da yumruk atıyordu. Yere düşünce bu kişi üzerime çıktı, köpek de bacağımı ısırıyordu. Köpeğine 'Boğazını ısır.' emri verdiğini duydum, köpek ısırmadı. Yoksa şu an burada olamazdım. Sonradan bu kişinin patronunun geldiğini gördüm. Saldırgan, patronunu görünce hemen kalktı ve köpeği üzerimden çekti. Yoksa şu an yaşıyor olamayabilirdim." dedi.

"Düpedüz öldürmeye teşebbüs eden bir saldırıydı"

Bunun ırkçı bir saldırı olduğunu ve Avrupa'da yaşayan Müslümanların birçok zorlukla karşılaştığını dile getiren Melih Y. şunları söyledi:

"Saldırgan bana 'Pis Türkler! Defolun gidin ülkemizden.' diyordu. Bu kesinlikle ırkçı bir saldırıydı. Eşim taciz edildi. Saldırgan tehditler savuruyordu. Daha sonra polise ve sağlık ekiplerine haber verdik. Sağlık ekibi gelip ilk tedaviyi yaptı. Ambulanstayken baygınlık geçirecek seviyeye gelmiştim. Hastaneye kaldırıldım. İki ameliyat geçirdim. Allah'tan ben eşimin yanındaydım. Yoksa durum çok daha kötü olurdu. Bu kişi doğrudan eşime saldırmaya çalışıyordu zaten. Burnum kırıldığı için bir ameliyat daha geçireceğim. Bacağımın üst kısmından bir parça et kesilip, kesik oluşan yere ek yapılacak. Bu düpedüz öldürmeye teşebbüs eden bir saldırıydı. Irkçılıktı, bilerek yapıldı. Eşim psikolojik olarak berbat bir durumda. Direkt doktora gönderdik. Şimdi terapiye başladık. Ben de korkuyorum artık. Eşimi tehdit etti, 'Seni vuracağım.' dedi."

"Herkes bizim Avrupa'da ne çektiğimizi görsün"

Saldırganın polis tarafından yakalandığı bilgisini veren Melih Y., "Sonradan aldığım bilgilere göre polis adamı yakaladı. Saldırganın, kendisini yakalayan polislere 'Niye bu kadar abartıyorsunuz, zaten pis bir Türk'tü.' dediğini öğrendim. Özellikle bayanlar dikkatli olmalıdırlar. Gaz spreyleri var. Yanınızda, arabanızda bulundurun. Kendinizi koruyun. Herkes biz Müslümanların Avrupa'da ne çektiğimizi görsün, ona göre tedbirini alsın. Bu içimizden herkesin başına gelebilirdi. Bizim kalbimiz hem burada hem Türkiye'dedir." şeklinde konuştu. (Mehmet Kurt-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir